2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Összejött a kármentés a magyar vívás szokatlan doppingügyében

Hirdetés

Összejött a kármentés a magyar vívás szokatlan doppingügyében

A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) kedd esti, legfrissebb olimpiai kvalifikációs listáján már ő szerepel a második európai helyen a női párbajtőrözők között, szerdán pedig a hazai szövetség honlapja arról számolt be, hogy megérkezett a FIE ezzel kapcsolatos hivatalos értesítése.

A magyarok csapatban nem szereztek kvótát ebben a szakágban a párizsi játékokra, így egyéniben lehetett – legfeljebb egy – részvételi jogot begyűjteni, ami eredetileg Kun Annának sikerült. Őt azonban doppingvétség, a holléti nyilvántartáshoz kapcsolódó mulasztás miatt május közepén két évre eltiltották a versenyzéstől.

Az egyéni kvalifikációban szakáganként tíz hely talál gazdára olyan országok vívói körében, amelyek csapatban nem szereztek kvótát. Európának kettő jár, de egy országból csak egy vívó kerülhet így az olimpiai mezőnybe. Ezen a listán az észt Nelli Differt mögött már Muhari Eszter áll a második európai helyen.

Hirdetés

A megüresedő pozíciót a FIE értesítése alapján hivatalosan is ő kapta meg. A hazai szövetség kiemeli: ez nem azért történt így, mert magyar vívó helyett magyar került a listára, hanem mert eleve Muhari Eszter állt a következő helyen.

Rendkívül kettős érzések vannak bennem az elmúlt hónapokkal kapcsolatosan, ami néha a teljesítményemre is hatással volt, bármennyire küzdöttem ellene. Viszont most hatalmas kő esett le […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/parizs/2024/05/29/muhari-eszter-olimpiai-kvota-kun-anna-fie-nob-hivatalos-indulas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Női párbajtőr csapatunk ezüstérmet nyert a bázeli vívó Európa-bajnokságon

Muhari Eszter, Gnám Tamara, Nagy Blanka, Dékány Kinga összeállítású együttes a 16-os táblán fölényesen verte …