2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Őrült szombat, megdőlt a leggyorsabb gól rekordja a nemzetközi futballban

Hirdetés

Őrült szombat, megdőlt a leggyorsabb gól rekordja a nemzetközi futballban

Az egyik legjobb dél-amerikai válogatott találkozott az egyik legjobb európai válogatottal Londonban. A kezdőrúgás előtt azonban nem a szombat esti csúcsmeccs volt a fő beszédtéma az angol szurkolók körében, hanem a Nike lépése: az amerikai sportszergyártó cég lila és kék színűre változtatta a háromoroszlánosok mezén a hagyományosan piros-fehér Szent György-keresztet, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Az ügy részleteiről ebben a cikkben foglalkoztunk részletesebben.

Ami a játékot illeti, Gareth Southgate angol szövetségi kapitány egy rendkívül erős kezdőcsapatot rakott össze, pedig sérülés miatt a világ egyik legjobb támadójára, Harry Kane nem is léphetett pályára:

Pickford – K. Walker, Stones, Maguire, Chilwell – C. Gallagher, Rice – Foden, Bellingham, Gordon – Watkins.

Hirdetés

Persze a brazil csapat is tele volt remek játékosokkal, Dorival Júnior – aki januárban vette át a Selecao irányítását – a következő tizenegyet küldte ki az angolok ellen:

Krepski – Danilo, Soares de Faria, Lopes Beraldo, Wendell – Lucas Paquetá, Bruno Guimaraes, Joao Gomes – Raphinha, Rodrygo, Vinícius Júnior.

A Real Madrid sztárjai közül tehát többen is jelen voltak a Wembleyben, Bellingham most viszont azért hajtott, hogy elrontsa Rodrygo és Vinícius Júnior estéjét. A kezdőrúgás előtt a játékosok és szurkolók Terry Venables emléke előtt tisztelegtek, aki tavaly novemberben halt meg.

Az első nagy helyzet a brazilok előtt adódott, a 17. percben Vinícius Júnior ugrott ki ziccerben, a labdát elgurította Pickford mellett, ami lasssan gurult a gólvonal irányába, így a visszarohanó Kyle Walker elcsípte még azt időben. Viszont belesérült a sprintbe, a helyére az Aston Villa játékosa, Ezri Konsa állt be. Pep Guardiola ennek biztos nem örült, április kilencedikén a Manchester City a Real Madriddal találkozik a BL negyeddöntőjében, ahol a címvédő szempontjából nagy szükség lenne a rutinos védő jelenlétére.

A 35. percben aztán Lucas Paquetá találta el a kapufát, Brazíliának ez volt a második nagy gólszerzési lehetősége. Paquetá a West Ham United játékosa, tehát jól ismeri a Premier League-et, és az angol játékosokat, köztük az Everton kapusát, Pickfordot.

A második félidő hajrájában megtört a jég, Vinícius Júnior lövése után a csereként beálló Endrick pofozta be a labdát az üres kapuba a 80. percben – a hatalmas tehetségnek kikiáltott, mindössze 17 éves támadó idén nyáron csatlakozik a Real Madrid keretéhez. Az angolok szerint Vinícius lesről indult, de a VAR nem szólt közbe, nem vették el a találatot a dél-amerikaiktól.

endrick and vinicius linkup, you’re not ready for us pic.twitter.com/RXU23x8SX5

— Orlando ???????????? (@starboyorlando_) March 23, 2024

Az angolok természetesen nagyot kockáztatva kitámadtak, így a brazilok a végén lekontrázták a hazaiakat, de Endrick nem tudott duplázni, ziccerben belerúgta a labdát Pickfordba.

A magyarokkal egy Eb-csoportban szereplő Svájc Dániával játszott felkészülési mérkőzést Koppenhágában. A vendégek az első 10 perc után átvették a játék irányítását, összesen négyszer kísérleteztek lövéssel, ezekből kettő találta el a kaput. A dánok – akik az előző Eb-n bejutottak a legjobb négybe – nem tudtak annyira veszélyesen […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/03/23/anglia-brazilia-wembley-futball-felkeszulesi-merkozes-eb-2024-francioarszag-nemetorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …