2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Olimpiai bajnok segítségével robbantana nagyot a magyar sportoló

Hirdetés

Olimpiai bajnok segítségével robbantana nagyot a magyar sportoló

A 31 éves evezős szerint jól sikerült az évkezdés és a szegedi válogató, amelyre edzésből érkezett, majd magabiztosan nyert.

A szintén Szegeden sorra kerülő kvalifikáción normálsúlyú egypárban rajthoz álló sportoló több mint egy hónapot töltött Olaszországban, ami edzőtáborozás szempontjából „az abszolút kedvenc” helye.

A jól sikerült alapozás pedig ergométeren is megmutatkozott, ugyanis Sabaudiában 5:49.1 perces eredményével nem hivatalos országos csúcsot húzott, ezzel hazai körülmények között megdönthette volna a párosban kétszeres világbajnok Haller Ákos (5:49.2 p) 2004-es rekordját.

Hirdetés

Pétervári-Molnár az MTI érdeklődésére elárulta, hogy a kvótaszerzés lebeg a szeme előtt az április 25-én rajtoló olimpiai és paralimpiai kvalifikációs regattán.

„Az olimpiára való kijutás, tehát az első három helyezés az abszolút célom. Ez nyilván nem lesz könnyű, mivel várhatóan az egypárevezősben lesz a legdurvább mezőny, ezt már a nevezők névsora is mutatja. Ebből már kiderült, hogy az én versenyszámom nem lesz egy sétagalopp, de meg kell csinálni”  jelentette ki a Rióban 14., majd Tokióban tizedik versenyző, majd hozzátette, hogy sok komolyabb riválisa lemaradt a kvótáról a belgrádi világbajnokságon.

„Az elmúlt évek tapasztalata, hogy a legjobbak se nagyon lógnak ki, és körülbelül mindenki egy nagy csapatnak számít, melyben nagyon közel vannak egymáshoz a versenyzők, és nagyjából az aznapi forma dönti el, ki lesz a jobb”  tette hozzá.

A Budapest Evezős […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/04/01/parizs-2024-olimpia-evezos-europa-bajnoksag-petervari-molnar-bendeguz-szeged/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Xavi meggondolta magát, mégsem hagyja el a Barcelona kispadját

A 44 éves szakember januárban kijelentette, hogy nyáron távozik a klubtól. Ezt azzal indokolta, hogy a …