2024. október 18., péntekMa Lukács napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
2024.10.18. Lukács Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 401,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 427,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Max Verstappen kiesett, Carlos Sainz behúzta pályafutása harmadik futamgyőzelmét Ausztráliában

Hirdetés

Max Verstappen kiesett, Carlos Sainz behúzta pályafutása harmadik futamgyőzelmét Ausztráliában

A pénteki szabadedzés előtti legnagyobb kérdés az volt, hogy Carlos Sainz, a Ferrari idény végén távozó versenyzője visszaül-e autójába. Két héttel ezelőtt vakbélműtét miatt kényszerült pihenőre, így nem volt biztos a spanyol visszatérése. Végül felépült a kétszeres futamgyőztes, aki az első sorból startolva aztán nem is akárhogyan teljesített vasárnap.

A hétvége első gyakorlásán Lando Norris, a McLaren brit pilótája, a másodikon és a harmadikon pedig a Ferrari 26 éves versenyzője, Charles Leclerc bizonyult a legjobbnak. Nem véletlen, hogy azt gondolták, az olasz istálló legyőzheti Verstappent a szombati időmérőn.

Erre viszont valódi esélye már nem volt a monacóinak az időmérőn, ugyanis Verstappen diktálta a tempót, sőt Q3-as leggyorsabb körére egy hiba miatt már válaszolni sem tudott Leclerc, és csupán az ötödik helyet érte legjobb mért köre. Így ismét a hollandé lett – pályafutása során 35. alkalommal – a pole-pozíció, mellőle a visszatérő Sainz, illetve a második sorból a holland csapattársa, Sergio Pérez startolhatott volna, ám Nico Hülkenberg időmérős feltartása miatt a lefújás után három rajthelyes büntetést kapott. Így végül Norris csípte el a harmadik rajtrácsot Leclerc előtt, mögötte pedig a másik McLaren-pilóta, Oscar Piastri és a hátra sorolt Pérez indulhattak a közép-európai idő szerint hajnali ötkor kezdődött futamon.

Hirdetés

Az is biztos volt, hogy a melbourne-i rajtrácson csupán 18 versenyző áll majd, ugyanis a Williams versenyzője, Alexander Albon a szabadedzésen összetörte autóját, a karosszéria pedig javíthatatlannak bizonyult. Végül a csapat úgy döntött, hogy mégsem a thaiföldi, hanem csapattársa, Logan Sargeant marad le a futamról. A Stake Sauber pilótája, Csou Kuan-jü közben első szárnycsere miatt a bokszutcából rajtolt.

Rekordnézőszám várta izgalommal a vasárnapi futam rajtját az Albert-parkban, ahol a rajt teljesen sallangmentesre sikerült, és az élmenők között mindenki megtartotta pozícióját. Azonban a korábbi futamokkal ellentétben nem tudott meglépni Verstappen, Sainz pedig a holland szélárnyékát kihasználva bevágott elé, és az élre tört a második körben.

Óriási meglepetésre a háromszoros világbajnok autójának fékje füstölni kezdett – ami okot is adott a könnyű előzésre –, így az ötödik körben feladni kényszerült a versenyt.

A hivatalos végeredményben végül három kört írtak jóvá neki. Mindez egyben azt jelentette, hogy véget ért a hétfutamos, Szingapúri Nagydíj óta tartó győzelmi szériája.

LAP 4/58

DRAMA!

Verstappen’s car is smoking! #F1 #AusGP pic.twitter.com/FvzXvL4gqZ

— Formula 1 (@F1) March 24, […]




A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/forma1/2024/03/24/formula-1-ausztral-nagydij-f1-carlos-sainz-max-verstappen-ferrari-mercedes-red-bull-lewis-hamilton/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hat-nyolc hét kihagyás helyett több mint ezer nap után tért vissza sérülésből az NBA egyik legnagyobb ígérete

Nem sokan hitték volna egy évvel ezelőtt, hogy a 2017-es játékosbörze második helyén kiválasztott Lonzo Ball …