2024. április 25., csütörtökMa Márk napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2024.04.25. Márk Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 368,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Marozsán Fábián szenzációs játékkal 59 perc alatt intézte el a világranglistán hetedik klasszist

Hirdetés

Marozsán Fábián szenzációs játékkal 59 perc alatt intézte el a világranglistán hetedik klasszist

Pályafutása negyedik mestertornáján lépett pályára Marozsán Fábián Miamiban, ahol az első körben 1 óra 8 perc alatt győzte le a hazai pályán szereplő, selejtezőből érkező Aleksandar Kovacevicet. A második fordulóban az amerikainál jóval komolyabb akadály érkezett a magyar teniszező számára a világranglista hetedik Holger Rune személyében, akivel még sosem találkozott ezt megelőzően. 

A mérkőzést a torna centerpályáján rendezték, az NFL-ben szereplő Miami Dolphins arénájában, de Marozsán Fábián nem volt megilletődve a hatalmas stadiontól, az első pillanattól kezdve szokásához híven pókerarccal, magabiztos játékkal nyitott. Első adogatójátékát könnyen hozta, majd a forrófejű dán szervagémjében hamar eljutott két bréklehetőségig.

Hozzá kell tenni, hogy Rune kettős hibát is ütött gémen belül, de Marozsán játéka rendkívül stabil volt, nem akart nagyot ütni, mértani pontosságú rövidítéseivel pedig őrületbe kergette a dán klasszist. Alig telt el néhány perc, már 3:0 állt az eredményjelzőn, majd Rune első alkalommal hozta adogatását a mérkőzésen, ennél többre viszont nem futotta részéről az első szettben. 

A magyar teniszező szinte összes pontját megnyerte első szervája mögött, tehetetlen volt Rune, akinek ugyan volt néhány villanása, de az összképet nézve Marozsán sokkal biztosabb volt. A 24 éves Magyar akarata érvényesült, tökéletes játékkal 25 perc alatt nyerte meg az első szettet 6:1-re. 

Hirdetés

A világranglista hetedik Rune arckifejezésén látszott, meglepte a magyar teniszező sebezhetetlen játéka, ebből adódóan pedig egyre frusztráltabbá vált az idő előrehaladtával. Marozsán viszont rendkívül higgadtan ott folytatta, ahol abbahagyta, a második szettben rögtön elvette dán riválisa adogatását, méghozzá úgy, hogy többször elképesztően precíz, pontos tenyeresekkel és fonákütésekkel variálta játékát.  Ezt követően bevágott egy hatalmas ászt, majd újra rövidítéssel nyert pontot. A miami centerpálya közönsége csak tátotta a száját a magyar teniszező teljesítménye láttán. 

Rune végül szetten belüli második adogatójátékát hozta, így zárkózott Marozsánhoz, majd a magyar teniszező adogatójátékában a dán klasszis eljutott fogadóelőnyig, méghozzá 40:0 után, első alkalommal a mérkőzésen. A kulcspillanatban nem remegett meg Marozsán, rendkívül fontos […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2024/03/24/atp-miami-1000-holger-rune-marozsan-fabian-masodik-fordulo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lélegzetelállító videó, 291 méterre repült az olimpiai bajnok síugró

Kobajasi 37,5 méterrel szárnyalta túl a hivatalos világrekordot a Hlidarfjall síközpontban. A horvát Index beszámolója …