2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kozák közel volt a csodához, de nem tudott döntőbe jutni 100 m gáton

Hirdetés

Kozák közel volt a csodához, de nem tudott döntőbe jutni 100 m gáton

Kozák a keddi előfutamában új idénycsúccsal, 12,71 másodperces idővel a harmadik helyen végzett, ezzel összességében magabiztosan jutott tovább a szerdai elődöntőbe. A debreceni atléta a célban arról beszélt, még ennél is jobbat mehet a csütörtöki döntőért zajló futamában – ebből fakadóan a Nemzeti Atlétikai Központban összegyűlt több mint 30 ezer néző és újságíró bátran mert arról beszélni, akár új országos rekordot is láthatunk majd tőle. Kedden ugyanis mindössze két századmásodperc választotta el a 2022 augusztusában, a müncheni Európa-bajnokságon elért 12,69-es rekordjától.

A 27 esztendős sportoló a második futamba került, így picivel 20 óra 50 perc után lépett ki az ezúttal is 80-90 százalékban megtelt lelátók elé. Ebben a nyolcasban futott a világranglista-első nigériai, Tobi Amusan is. A selejtezős idők alapján egy új országos csúccsal sem lett volna reális elvárás vele szemben, hogy akár a futamon belül biztos továbbjutást jelentő első két hely egyikén végezzen, akár az idővel kvalifikáló két legjobb közé kerüljön. Az óriáskivetítőn megjelenő arcáról egy széles mosoly mellett a kellő elszántságot tükröző tekintet köszönt vissza, amint a hivatalos bemutatásnál hozzá ért a kamera – nem mellékesen a közönség is az est addigi legnagyobb hangorkánjával köszöntötte a magyar gátfutót.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/23/atletikai-vb-kozak-luca-elodonto-100-gat-idenycsucs-utani-folytatas/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …