2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Kövér László: Aki szabad akar lenni, annak meg kell tanulnia kiállnia magáért

Hirdetés

Kövér László: Aki szabad akar lenni, annak meg kell tanulnia kiállnia magáért

Kövér László szerint mesterek nélkül nincsenek tanítványok, és ez különösen igaz az egyéni sportokra, így a vívásra is. A kard és a tőr tudománya mesterről tanítványra száll – adta hírül az MTI.

Az Országgyűlés elnöke a Bocskai István Sportegyesület vívócsarnokának átadó ünnepségén arról beszélt, hogy „a mai találkozásunk jól mutatja, hogy összefogással, hivatástudattal és kitartással sikeres közösség építhető fel, de csak akkor, ha van, aki a dolgok élére áll, és felemeli a zászlót”.

Hozzátette, hogy egy vívóteremben a hely szellemének legerősebb vonása a szabadság, és egy, a magyar reformátusok által létrehozott és használandó vívóteremben pedig különösképpen így kell ennek lennie.

Hirdetés

Aki szabad akar lenni, annak meg kell tanulnia kiállnia magáért, és a kard a kézben, pontosabban ez esetben a tőr, pedig megtanít küzdeni

– emelte ki Kövér László, majd hozzátette, hogy a vívás megtanít arra, hogy küzdeni okosan kell, amire a régiek azt mondták, hogy a vívás a megértés tudománya. Számba venni erősségeinket és gyengéinket, az ellenfél erényeit és hibáit.

A házelnök elmondta, hogy kilencedik esztendeje folyik Halásztelken a vívásoktatás, hetvenkét […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/25/kover-laszlo-egyeni-sport-vivas-kard-tor-halasztelek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …