2024. március 28., csütörtökMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2024.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Sport / „Későn jött a váltás” – Dárdai Pál edzésén jártunk Berlinben

Hirdetés

„Későn jött a váltás” – Dárdai Pál edzésén jártunk Berlinben

Berlin felett kedd reggelre beborult az ég.

Ugyanakkor a mindössze 8 Celsius fokhoz párosuló csípős szél sem szegte kedvét mintegy kéttucatnyi Hertha-szurkolónak, hogy kinézzen a berlini csapat edzőközpontjába a csapat nyilvános edzésére. Hogy is szegte volna, elvégre az elmúlt időszakban, és itt nem is feltétlenül egyetlen idényre kell gondolni, sokkal rosszabbakat is átéltek a kék-fehéreknek drukkolva.

Még szűk tíz perc tíz óráig. A szakmai stáb tagjai, köztük a segédedző, Bódog Tamás már az edzőpályát készítik elő, leszúrják a bójákat, kihelyezik a teljesítménymérő rendszereket. S a játékosok közül kezdenek a pálya irányába szállingózni a bátrabbak. Dárdai Pál is megérkezik, a pálya kapujánál álló két biztonsági emberrel szívélyesen üdvözlik egymást, viccelődnek picit az időjárással, majd a szakvezető széles mosollyal odaköszön a szurkolóknak is. A gesztusai alapján sokkal nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnik most, mint az előző hétvégi, Köln elleni 5–2-es vereség utáni nyilatkozatkor volt.

A gondok nem egy-két hete kezdődtek

Sosem látszik különösebben görcsösnek, néha kiereszti a hangját, de általában nem látszik feszültnek – magyarázza az egyik szurkoló, aki néhány autogramkártyát készül aláíratni az edzés végén, és elmondása szerint hetente, ritkább esetben kéthetente mindig kilátogat a csapat edzésére. – Szerintem érzik ők is, hogy a gondjaink nem egy-két hete kezdődtek, így nem is lehet őket pár hét alatt rendbe tenni. Csőstül jött ránk a baj az elmúlt években, és sajnos a vezetőink nagyon rossz döntéseket hoztak. Az alapoktól kéne újrakezdeni a munkát. Dárdai viszont ismer minket, és mi is ismerjük őt, képes lehet letenni egy új, jóval sikeresebb csapat alapjait, még ha a kieséstől nem is tud megmenteni” – teszi hozzá, miközben a játékosok egy nagyobb csoportja, élükön Stefan Joveticcsel szintén a pályára sétál.

Hirdetés

Hurrá, ismét január van!

– mondja a montenegrói támadó, miközben pacsizik az imént még Dárdaival parolázó biztonságiakkal.

A csapatra hétvégén a VfL Bochum elleni hatpontos meccs, avagy ahogy a németek mondják, „spitzenspiel” vár, csak épp a tabella rosszabbik felén, a végén. Ám míg két-három héttel ezelőtt úgy tűnt a két kiesés elkerüléséért küzdő fél randevújának győztese nagy lépést tehet majd a bennmaradás felé, az elmúlt fordulók eredményei úgy alakultak, a Hertha egy esetleges győzelemmel is szinte kilátástalan helyzetben maradna. Sőt, abban az esetben, ha a Schalke legyőzi a Frankfurtot, a Stuttgart pedig a Mainzot vasárnap délutánra matematikailag is biztossá válhat a búcsú.

„Későn jött a váltás” – véli minderről Stefan Hermanns, a Der Tagesspiegel sportújságírója, miközben a Hertha edzőpályájának kerítésénél állunk, figyelve, amint bemelegítenek a játékosok. Dárdai néhány szóra összehívja a csapattagokat, tizennyolc mezőnyjátékost és három kapust, majd már mehetnek is futni. Két körrel később előkerülnek a megkülönböztető mezek, és a nyomás alatti labdakihozatalokra készülendő öt az öt és öt a hat elleni csoportokban „cicázni” kezdenek.

Mentálisan most érezhetően jobb passzban vannak, mind Sandro Schwarz utolsó napjaiban, de ennyi nem volt elég. Nehéz elképzelni, hogy innen még meg tudnának menekülni. Két meccset kéne nyerniük egymás után, miközben a teljes idényben nem voltak képesek erre. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a riválisok nem szerezhetnek pontot

– teszi hozzá a német kolléga.

Szavai alapján legkésőbb február elején, miután a tavaszi szezont négy vereséggel kezdte a berlini együttes, váltani kellett volna a kispadon. Csakhogy a pocsék széria ellenére Schwarz ekkor még megtarthatta az állását, és a sportigazgatót, Fredi Bobicot menesztette a klub ultrából lett elnöke, Kay Bernstein.

Az edzőváltás pillanata április közepéig váratott magára, a „menekülés” szempontjából szintén kulcsfontosságú, Schalke elleni bajnoki elvesztése után. Az 5–2-es idegenbeli vereség másnapján nevezték ki – egyelőre – az idény végéig szóló megbízással Dárdait. Csakhogy a csapat ekkora már visszacsúszott a tabella utolsó helyére…

Garanciák hiányában nem biztos az indulási jog

A Hertha vezetőségében dúló hatalmi harcokkal az elmúlt évben többször foglalkoztunk. A klub helyzete pedig azóta sem lett rózsásabb, annak ellenére sem, hogy menet közben megtalálták a nagytőkés befektető, Lars Windhorst utódját. Márciusban egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2023/05/17/hertha-berlin-edzes-dardai-pal-bodog-tamas-vfl-bochum-meccs-elott/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szerződésbontás után váltott csapatot Tokmac, a Fradi mégis jól járt pénzügyileg

A Djurgarden IF hétfő este jelentette be, hogy Tokmac Nguen két évre aláírt a csapattal. …