2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jött egy diszkoszvető nő a semmiből, és négy métert javulva világbajnok lett!

Hirdetés

Jött egy diszkoszvető nő a semmiből, és négy métert javulva világbajnok lett!

Kedden többszörös továbbjutásban is reménykedhettünk a három magyar 100 m gátas grácia, Kozák Luca, Kerekes Gréta és Tóth Anna valamelyikének jóvoltából a budapesti atlétikai világbajnokságon, és férfi 400 méteren még a döntőbe jutás sem volt elképzelhetetlen, ha Molnár Attila szenzációs tempójú fejlődését néztük. A Ferencváros atlétája immár 44,84-es országos csúcsnál tartott…

A programot a 100 méter gát első előfutamában Kerekes Gréta nyitotta. Az első négy ment tovább egyenes ágon, ifj. Tomhauser István tanítványa egyéni csúcsától messze elmaradva, 13,09-cel csak hetedik lett, esélye sem volt a továbbjutásra. A jamaicai Ackera Nugent és az amerikai Masai Russell (egyaránt 12,60 mp) beláthatatlan messzeségben volt Grétától.

Az Eb-ezüstérmes Kozák Lucától jóval többet vártunk, például országos csúcsa (12,69) megdöntését. Idén 12,72 volt a legjobbja, ezen egy századot javított, és nagyon magabiztosan, a harmadik helyezett dél-afrikai Marione Fouriével azonos idővel, továbbjutott.

Tóth Annának jóval nehezebb dolga volt, többek között az amerikai exvilágcsúcstartó Kendra Harrisonnal került egy futamba. Nem vallott szégyent a diósgyőri kislány, 12,95 másodperccel hatodik lett, de ezzel Tigyi József tanítványa sem jutott tovább, egyéni legjobbjától 11 századdal elmaradva. Utóbb kiderült, mindössze három század hiányzott a továbbjutáshoz, 12,92-vel már tovább mentek.

Hirdetés

Huller Dániel és Vindics Balázs próbálkozott a 800 méter előfutamában. Hét futamot rendeztek, futamonként hárman jutottak tovább, plusz az azon felüli három legjobb idővel rendelkező. Hatalmas volt a mezőny, Huller a másodikba nyert besorolást, az old timer Trabanttal közlekedő srác hatalmas ovációt kapott a bemutatásnál.

Talán ezt tette, de Huller Dani továbbjutásra hajtott, nem sunnyogott, hanem bátran odaállt a legjobbakkal. Egészen a célegyenes bejáratáig a második helyen haladt, bár lehetett érezni, ha a többiek robbantanak, bajok lesznek. Úgy is történt, az utolsó ötvenen Dani elfogyott, és 1:47,41 perces idővel hetedik lett. De legalább állva halt meg.

A férfi magasugrás mezőnyében ott volt a két tokiói olimpiai bajnok, az olasz Tamberi és a katari Barsim. Emlékezetes, hogy két éve a nyári játékokon 237 centiméterig egyikük sem hibázott – elsőre vitték át ezt a magasságot is –, a 239 azonban már egyiküknek sem sikerült. Ezek után feladták nekik a leckét, hogy valamiképpen eldöntik egymás között az elsőség sorsát, vagy megosztják egymás között az aranyérmet   az utóbbi megoldást választották. Most, a bemutatásnál mindketten hatalmas ovációt kaptak. 

De már jött is a 800 méter utolsó, hetedik előfutama, benne Vindics Balázzsal. Vindics ellenkező taktikát választott, mint korábban Huller; a mezőny végén húzta meg magát, jó hajrájára spekulálva. És láss csodát, 600 után feljött harmadiknak, és a hajrában sem szakadt le, ötödikként haladt át a célvonalon, s mivel a győztes idő, az 1:45,05 perc elég jó volt, reménykedhettünk. Nem sokáig.  Vindics Balázs  is búcsúra kényszerült 1:47,18 perces idővel, Hullerhez hasonlóan. 

A magasugrás érdekesen alakult, 225-ös […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/atletika/2023/08/22/molnar-attila-kozak-luca-kerekes-greta-toth-anna-atletika-vb-budapest-2023/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …