2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Jön Pestre a világrekorder: 224 csirkeszárnyat, 51 grillkolbászt falt fel 10 perc alatt!

Hirdetés

Jön Pestre a világrekorder: 224 csirkeszárnyat, 51 grillkolbászt falt fel 10 perc alatt!

Szombaton a Kálvin téri HaMo Ázsiai Bisztróban megkezdődik az országos evőbajnokság három és fél héten át tartó selejtező-sorozata, amely az augusztus 25-én esedékes nagydöntőben csúcsosodik ki. A finálé helyszíne a Bikás Park, az augusztus 24-én kezdődő Burger/Beer/Blues Fesztivál második napján, 25-én. 

Ha valaki azt hiszi, hogy bolondozunk, és elgurult a gyógyszerünk, az csak félig téved. Evőbajnokságok ugyanis vannak a nagyvilágban, sőt, még hivatalos világbajnokság is. Olyannyira, hogy az evés, mint sportág egyik nagyágyúja, a több világcsúcsot is birtokló, vb-bronzérmes James Webb a döntőre ellátogat hazánkba. 

Hazánkban egy Dániában élő fiatalember, Tóth Ferenc számít a sportág apostolának. Feri idén először rendezi meg a Magyar Országos Evő Bajnokságot (sic!), amelynek még angol nevet is adott, hogy könnyebben híre menjen a világban: Hungarian Eating Contest Championship League 2024. 

A szabály pofonegyszerű: az győz, aki adott időkereten belül többet meg tud enni az azon a versenynapon az étlapon szereplő fogásból. Vagy megfordítva: a szóban forgó ételt minél rövidebb idő alatt fogyasztja el. 

Hirdetés

A nyitó selejtezőben, a HaMo Ázsiai Bisztróban thai különlegesség, egy 3 kilós Pad-thai tészta jelenti a feladatot, az győz, aki a legrövidebb idő alatt kebelezi be a gigantikus tál tésztát. 

A többi fordulóban lesz hamburger, hagyományos pizza, tölcséres pizza, de helyszínen grillezett páros debrecenivel is meg kell birkózniuk a jelentkezőknek. 

Eddig mintegy század regisztráltak előzetesen, és legalább még egyszer ennyi jó étvágyú versenyzőt várnak a szervezők.

A selejtezők győztesei jutnak be a nagydöntőbe, amelynek helyszíne a Bikás Park, időpontja augusztus 25. A magyar bajnok képviseli majd hazánkat az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságon. Mint már említettük, a döntőt megtiszteli James Webb, több szám világcsúcstartója, akinek a két legnagyobb kunsztja első hallásra hihetetlennek tűnik. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/08/selejtezok-donto-evobajnoksag-kalvin-ter-baross-utca-3-ha-o-bisztro/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …