2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Imre Géza, Kökény Beatrix és Kammerer Zoltán is rangos kitüntetésben részesült

Hirdetés

Imre Géza, Kökény Beatrix és Kammerer Zoltán is rangos kitüntetésben részesült

Az elismeréseket Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Schmidt Gábor helyettes államtitkár, valamint Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke adta át a Puskás Arénában rendezett nemzetközi sportdiplomáciai konferencia keretében.

Schmidt Ádám köszöntőjében arról beszélt, hogy napjainkban a virtuális tér előretörésével sok hamis illúzió és példa tárul az emberek elé, emiatt számos esetben hamis irányba terelődik a fiatalok élete.

Óriásokat köszöntöttek a Puskás Arénában

Véleménye szerint ezért olyan hús-vér példaképekre van szükség, akiknek az életútja olyan példát ad, amely követésre érdemes. Kiemelte: most egytől egyig olyanokat díjaztak, akik a sportból jöttek, és olyan értékeket közvetítenek a társadalom valamennyi tagja felé, amelyek szerinte nélkülözhetetlenek.

„Ma igazi óriásokat köszönthetünk itt” – zárta mondandóját az államtitkár. Deutsch Tamás hangsúlyozta, „ezen a napon győzteseket ünnepelünk”. „Olyan hölgyeket és urakat, akik a teljesítményükkel – az ókori olimpiák érmeseihez hasonlóan – nem csupán babérkoszorút érdemelnek, hanem szolgálták a szűkebb és tágabb közösségük, egy sportegyesület, egy sportág, egy sportszervezet és az egyetemes magyar sport ügyét is” – tette hozzá.

Hirdetés

A SOSZ elnöke biztos benne, hogy ez az elismerés valamennyiüket újabb és újabb munkára fogja sarkallni. Az indoklás szerint Imre Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnok párbajtőröző sportolói pályafutásával és sportigazgatóként a Budapesti Honvéd Sportegyesületnél végzett kifogástalan és magas színvonalú munkájával érdemelte ki az elismerést.

Felesége, a szintén ötkarikás és vb-ezüstérmes Kökény Beatrix kiemelkedő sportolói eredményei és az FTC kézilabda-szakosztályának sportigazgatójaként végzett sportvezetői tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.

A háromszoros olimpiai arany- és egyszeres ezüstérmes, világbajnok Kammerer Zoltánt, Göd […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/05/06/imre-geza-kokeny-beatrix-kammerer-zoltan-csik-ferenc-dij-selmeci-attila/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy korszak véget ér, olyan történhet Párizsban, amire két évtizede nem volt példa

Kisebb túlzással emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy a hamarosan rajtoló Roland Garros legfőbb …