2023. június 2., péntekMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Hideg, szél, eső és magyar érem a szegedi világkupa nyitányán

Hirdetés

Hideg, szél, eső és magyar érem a szegedi világkupa nyitányán

Varga Ádám és Kopasz Bálint is döntőbe jutott a királyszámban

Csütörtökön az előfutamokkal kezdetét vette a 2023-as szegedi kajak-kenu világkupa, pénteken délelőtt már a középdöntőket rendezték meg, rögvest magyar érdekeltségekkel.

A kifejezetten hűvös, szeles, időnként pedig masszív esőt hozó idő ellenére rendkívül lelkes közönség gyűlt össze a mieink biztatására, a magyar versenyzők pedig igyekeztek is kiszolgálni a nagyérdeműt.

Hirdetés

A női C–2 500 méteres versenyszámban Bragato Giada és Nagy Bianka párosa az első helyen jutott az A döntőbe, ugyanez nem jött össze a futamban hatodik Balla Virág, Takács Kincső kettősnek, amely így a B fináléra kvalifikált.

A mieink közül Birkás Balázs (K–1 200 m), a Rumi Gergő, Molnár Csanád páros (C–2 1000 m), Adolf Balázs (C–1 1000 m), a Dráviczki Dóra, Erdőssy Csaba duó (K–2 mix 500 m) és az olimpiai bajnok Kopasz Bálint is második helyen jutott a fináléba, utóbbit az tokiói ezüstérmes Varga Ádám előzte meg a K–1 1000 méteres középdöntőben.

A délutáni program nem indult fényesen

Itt elsőként Balogh Gergelynek jött össze az A döntő, K–1 500 méteren ugyancsak másodikként jutott tovább, ugyaninnen Kurucz Leventének a B finálé lett a folytatás.

Utóbbihoz hasonlóan Koczkás Dávid és Hodován Dávid (C–1 200 m), Balla Virág és Takács Kincső (női C–1 200 m), Szellák Szabina és Sólyom Dóra (női K–1 200 m) és Slihoczki Ádám számára sem jött össze a legjobbak közé kerülés, a C–1 500-on viszont a másik magyar indulónak, Buday Domonkosnak sikerült.

Végül a női és a férfi kajaknégyesek álltak rajthoz, a Szellák Szabina, Nemes Réka, Dráviczki Dóra, Kiss Janka egység a harmadik helyen ment tovább, a Kuli István, Csizmadia Kolos, Nádas Bence, Tótka Sándor négyes egy századdal maradt le a futamgyőzelemről, de ugyanígy A döntőbe jutott, az Opavszky Márk, Fodor Bence, Balogh Gergely, Szendy Maximilian kvartett erről lemaradt.

Rajtol a női kajaknégyesek középfutama

Rajtol a női kajaknégyesek középfutama

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Bronzérem a nyitányon

A világkupa első fináléi 16 óra után rajtoltak el, elsőként a paraszakágban voltunk érdekeltek, a francia Rémy Boullé mögött Suba Róbert lett az ezüst-, Juhász Tamás a bronzérmes – zúgtak is a dobok rendesen a lelátón!

A férfi kajakosok 500 méteres egyéni fináléjában Balogh Gergely nem sokkal az egyes és […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/05/12/kajak-kenu-vilagkupa-2023-szeged-penteki-dontok-osszefoglalo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Megfejtették az irapuatói 0–6 titkát, semmi sem az, aminek látszik

Bár a könyvnek csak csütörtökön volt a bemutatója, nekünk már sikerült pár nappal korábban hozzájutnunk a …