2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Ettől félt mindenki: rögtön az első fordulóban búcsúzhat Rafael Nadal Párizstól?

Hirdetés

Ettől félt mindenki: rögtön az első fordulóban búcsúzhat Rafael Nadal Párizstól?

Történhetett volna másképp, de ilyen egy sorsolás. A tenisz Grand Slam-versenyek főtáblájának beosztását immár hagyományosan látványos ceremónia keretében készítik el, vegyítve a modern technikát a klasszikus számhúzással. A 128-as táblára először egy gép besorsolja az alanyi jogon főtáblás, de nem kiemelt játékosokat, a selejtezőből érkezőket (őket még nem névvel) és a szabadkártyásokat. A kimaradt 32 helyre mennek a kiemeltek. Az biztos, sorsolás nélkül lehetett tudni, hogy az első kiemelt (Novak Djokovics) kerül a tábla tetejére, a második (Jannik Sinner) a legaljára. Ezt követően indul a kézi sorsolás.

Amikor elkészült a gépi rész, eldőlt, világos lett, hogy Rafael Nadal a 3. (Carlos Alcaraz) vagy a 4. kiemelt (Alexander Zverev) ellen kezd. Pont ezt szerette volna elkerülni több játékos is, és javasolták, hogy Nadal a ranglistahelyezése ellenére legyen kiemelt. Az ötlet süket fülekre talált. Ez egy ilyen játék, nem rugalmasak a szabályok.

A 14-szeres RG-győztes Nadal és az Italian Open friss bajnoka, Alexander Zverev 2022-ben csatázott legutóbb, pont a párizsi salakon. A német súlyos bokasérüléssel, tolószékben ment le akkor a pályáról – a spanyol 7:6-ra nyerte az első szettet, a másodikban 6:6-ra álltak (nyolc brék után), amikor borzalmasan kifordult a bokája. Gyakorlatilag mostanra nyerte vissza az akkori formáját, hitét, önbizalmát. Nadal kettő nappal később 14. alkalommal emelhette magasba a Muskétások kupáját, de azóta nem versenyzett a salakos Grand Slamen. Amikor tavaly lemondta az indulást, bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy 2024-ben visszatérhessen. Ekkor mindenki arra számított, az idei Roland Garros lesz a cél, a méltó búcsú, az utolsó nagy dobás. Mindent annak rendel alá, hogy Párizsra egészséges, fizikálisan száz százalékos legyen.

GettyImages-2154125616

Hirdetés

Fotó: Getty Images

Az év első hónapjai nem úgy alakultak, ahogy szerette volna. Elment Ausztráliába, de Brisbane után Melbourne-ben visszalépett. Márciusban együtt repült Los Angelesbe Djokoviccsal, de a Las Vegas-i, Alcaraz elleni bemutatót követően belátta, nincs olyan állapotban, hogy versenyezzen Indian Wellsben. Maradt az európai salak, de Monte Carlora még nem állt készen. Barcelonában és Madridban meg-meg villant, játszott jó meccseket, de látszott, fizikálisan messze jár a megszokott állapotától. A folyamatos fejlődés Rómában megszakadt, nem túl bíztató, mondhatni, elég kiábrándító teljesítményt nyújtott Hubert Hurkacz ellen. Nem tudta biztosan, nekivág-e a párizsi kalandnak, de azt sugallta, mindent megtesz érte, nem adja fel.

Hétfő óta elszántan készül, 3-4 edző segíti őt a munkában. A nagybátyja, korábbi mestere Tony Nadal a múlt héten azt mondta, az unokaöccse nem azért fog indulni a Roland Garroson, hogy eljusson a második fordulóig. Abban mindenki egyetért valószínűleg, hogy

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/tenisz/2024/05/23/roland-garros-2024-fotabla-sorsolas-utan-helyszini-riport-rafael-nadal-alexander-zverev-novak-djokovics/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …