2024. április 21., vasárnapMa Konrád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.04.21. Konrád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Észak-Korea nemet mondott a japán látogatásra, lesújtott a nemzetközi szervezet

Hirdetés

Észak-Korea nemet mondott a japán látogatásra, lesújtott a nemzetközi szervezet

A Koreai NDK, amely nem áll diplomáciai kapcsolatban Tokióval, a Japánban tapasztalható fertőző betegségekre hivatkozva arról tájékoztatta az ázsiai szövetséget (AFC), hogy nem fogadja az ellenfél küldöttségét.

A koronavírus-járvány óta ez lett volna az első nemzetközi sportesemény az országban.

Hirdetés

Az AFC akkor a FIFA-val és az érintett felekkel egyeztetve úgy döntött, hogy egy később kijelölendő semleges helyszínen kell megrendezni az összecsapást, azonban a FIFA fegyelmi bizottsága nem látta indokoltnak a találkozó lemondását, ezért Japánnak ítélte a győzelmet 3–0-val.

A Koreai NDK és Japán az ázsiai vb-selejtezők első szakaszában a B csoportban érdekelt Szíria és Mianmar mellett. A mostani döntéssel négy fordulót követően Japán már biztosan továbbjutott, mivel százszázalékosan, 12 ponttal vezet. Második Szíria hét, harmadik a Koreai NDK három, negyedik pedig Mianmar egy ponttal. A kvartett első két helyezettje jut a kvalifikáció következő körébe.

A Koreai NDK ezt megelőzően 2019-ben játszott nemzetközi férfi mérkőzést Phenjanban, akkor a 2022-es vb selejtezőjében. A tervek szerint idén júniusban a fővárosban fogadnák a szíriai és a mianmari válogatottat. Februárban az észak-koreai és a japán női válogatott ugyancsak Phenjanban találkozott volna olimpiai selejtezőn, de végül Szaúd-Arábiába tették át a rendezést.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/futball/2024/03/30/eszak-korea-japan-koronavirus-jarvany-fifa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kikapott Kecskeméten, ezzel kiesett a Mezőkövesd az NB I-ből

Sorozatban nyolc – köztük a 2020-as negyedik helyet hozó – élvonalbeli idény után búcsúzik a …