2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Egy nagy visszatérő a női kéziválogatott olimpiára készülő keretében

Hirdetés

Egy nagy visszatérő a női kéziválogatott olimpiára készülő keretében

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint húsz játékos kapott meghívót Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól az ötkarikás felkészülés június 23-i kezdetére.

Köztük talán a legnagyobb visszatérőnek Szöllősi-Zácsik számít, aki szeptember végén keresztszalag-szakadás miatt térdműtéten esett át, de már teljesen felépült a sérüléséből.

Húsz fővel kezdjük meg a felkészülést, alapvetően azokkal, akik kiharcolták az olimpiai selejtezőn, majd az olimpián való részvétel jogát – mondta Golovin. – Szöllősi-Zácsik Szandra is velünk tart, hiszen befejeződött a sérülés utáni rehabilitációja. Az utolsó bajnoki fordulóban már keretben volt, de nyilvánvalóan meccshiánya van, és nem tudjuk, miként reagál majd a folyamatos terhelésre. Ez majd a felkészülés során derül ki, de rá is számítunk, hiszen a célunk a sikeres olimpiai szereplés.

Hirdetés

A párizsi olimpiára 14 kézilabdázó, valamint három tartalék utazhat.

A csapat június 23-án kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd július 13-án Győrben a szlovénok és július 19-én Stuttgartban a németek ellen vív felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 25-én kezdi a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Később Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben – emelte ki az MTI.

A keret az olimpiai felkészülési időszakra 

  • kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár)
  • jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2024/05/29/olimpiai-felkeszules-noi-kezivalogatott-bo-keret-szollosi-zacsik-szandra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Rossi: Azért jutottunk ki az Eb-re, mert kiérdemeltük, szeretnénk örömet szerezni a magyar szurkolóknak

Szokás szerint először a futballisták kapták meg a szót. Nego Loic az elmúlt héten a …