2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Csipes Tamara: A sport nem arról szól, hogy vérre menően, fröcsögve nyerjünk

Hirdetés

Csipes Tamara: A sport nem arról szól, hogy vérre menően, fröcsögve nyerjünk

A kajaknégyessel Rióban és Tokióban is olimpiai aranyérmes sportoló az egyes bronzérmét követően arról beszélt, hogy jó érzések vannak benne a finálét követően. 

„Próbáltam magamról minden terhet levenni, mert számomra ez most egy ilyen örömverseny kellett, hogy legyen. Egyébként nagyjából az is volt. A tegnapi négyes picit kivett belőlem, ezt éreztem, de ezt meg kell oldani. A másodikként beérő Emma Jörgensen tegnap pihenhetett, talán ezen is múlt az ezüst, de azért elég sokat kaptam Lisa Carringtontól. Megpróbáltam egy új taktikát, ő ugye 200 méterről jött fel 500-ra, a sprinttávon veretlen, úgyhogy extra gyors a verseny első felében, és próbáltam minél közelebb lenni hozzá a táv elején. Magamhoz képest a táv eleje gyors volt, és ez meglátszott a végén, mert én meg pont fordítva megyek” – mondta a Tokióban ezen a számon ezüstérmes Csipes Tamara az MKKSZ-nek.

Hozzátette, összességében elégedett, bár sokat nyert az évek alatt, egyéniben, olimpiai számban nem versenyzett sokat nagy versenyen, így nem lehet elégedetlen egy újabb dobogóval.

A 34. életévét két nappal ezelőtt betöltő sportoló kifejezetten felszabadultnak és mosolygósnak tűnt az egész hétvége során, és még a kajaknégyes hetedik helyében is meglátta a pozitívumot, és tudott őszintén örülni a párizsi kvóta megszerzésének.

Hirdetés

Igen, a sport az nem csak arról szól, hogy nyerjünk. Tudom, hogy könnyen hozzászokik a jóhoz az ember, igen, de alapvetően nekem a sport az sokkal több annál, minthogy gyűjtsem az aranyérmeket. Szerintem mindent elmond, hogy nekem otthon nincsenek kirakva a falra az érmeim. Mert nekem nem erről szól. Nekem arról szól, hogy én saját magamat szeretném mindig felülmúlni, saját magamnak szeretném mindig megmutatni, hogy képes vagyok rá, és hogy tényleg az ember több sok mindent kibír, mentálisan és fizikálisan

– vélekedett Csipes, aki a stressz kérdésére is kitért.

Ennek az összetartozásról és a közös szenvedélyről is kellene szólnia

„Alapvetően a versenyzésnek most nem erről az óriási stresszről kellene szólnia. Persze, van tétje, nem mondom, hogy nincsen, és rajtam is van stressz, de a jó fajtának kellene lennie. Tehát, hogy itt nem egyszer csapnak össze emberek az életük során. Én 15 éves korom óta versenyzek nemzetközi mezőnyben, és a jobbomon induló portugál lánnyal ifikorom óta versenyzek.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kajak-kenu/2023/08/26/csipes-tamara-kajak-kenu-vilagbajnoksag-2023-duisburg-sport-gyozelem-szenvedely-osszetartozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …