2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Budapesten állt a BL-összetett élére, a pult tetején ünnepelt Juhász Péter

Hirdetés

Budapesten állt a BL-összetett élére, a pult tetején ünnepelt Juhász Péter

„Spontán jött, de mi tagadás, élveztem a pillanatot!” – mondta arról, miként került az utolsó versenyszámot követően a sörpult tetejére Juhász Péter, a Prémium hírlevele által idézett mádi klasszis.

Tíz év elteltével rendeztek ismét Budapesten az erősemberek Bajnokok Ligája sorozatának egyik állomását. A rendkívül kiélezett versenyben öt szám után mindössze néhány pont, a versenyszámokat is figyelembe véve, pedig néhány tizedmásodperc döntött a dobogós pozíciókról. Juhász az utolsó számban, a hordópakolásban sokáig vezetve végül második lett, nüanszokkal elmaradva az összetettet is megnyerő lengyel Adam Roszkowskitól.

A pakolószám érdekessége volt, hogyha Roszkowski csupán 51 század másodperccel lassabban végez, Juhászé az ezüstérem.

Hirdetés

„A végén már a feleségemmel figyeltük, és mondtuk is egymásnak, érzése picivel lassabb nálam. Aztán meghallottuk az idejét, és nem akartunk hinni a fülünknek. Kár érte – jegyezte meg a többszörös magyar bajnok, aki ennek ellenére sem elégedetlen. – Az volt a célom, hogy hazai közönség előtt tényleg minden erőtartalékot kipréseljek magamból, és ez sikerült. Óriási élmény volt itthon egy Bajnokok Ligája-versenyen szerepelni. Sokféle versenyen szerepeltem már idehaza, de ennyire erős, kemény mezőnyben még egyszer sem. Örülök, hogy részese lehettem és az érdeklődők, akár a hazai versenytársak, testközelből láthatták, micsoda szintet képvisel a világelit. A legeslegjobb mégis talán az volt, hogy most először volt jelen egy versenyemen a kisfiam. Még jobb érzés volt úgy versenyezni, hogy amikor csak kinéztem a közönség irányába, őt és a feleségemet pillanthattam meg!”

Kiemelte, mind az öt versenyszámot élvezte, a legközelebb a szívéhez mégis az első, azaz a nyomószám, valamint a záró, azaz a hordópakolás áll. Előbbiben a 180 kilogrammal tizenhárom ismétlésig jutva rögvest az élen kezdett. Utóbbival pedig – ha az Aquaworld közönsége előtt az ezüstöt nem is tudta megszerezni – összesítésben állt a bajnokság élére.

„Olyan ez, mint a kerékpársportban, a következő fordulóban enyém lesz a sárga trikó – mondta. A következő BL-versenyt ráadásul az egyik kedvenc helyszínén, Szerbiában rendezik majd, ahol az eddigi legjobb BL-eredményét elérve második helyet szerzett még a 2022-es idényben. – Szoktunk a versenytárssakkal viccelődni, akié a sárga, az a főnök adott hétvégén. Budapestre a sokszoros finn bajnok, Mika Törrö érkezett még benne. Kíváncsi leszek, milyen érzés viselni.”

A budapesti hétvége egyik legemlékezetesebb pillanata volt, mikor Juhász a hat darab hordót – az utolsó kereken 200 kilót nyomott – felpakolva maga is felugrott a tartópultra, hogy ott ünnepeljen.

Tényleg nem terveztem el, teljesen spontán jött. Azt éreztem, hogy jól sikerült a pakolás, szerettem volna különleges módon ünnepelni. Örülök, ha a közönségnek is tetszett. Jó verseny volt, tényleg nincs bennem hiányérzet, noha visszagondolva, a koffercipeléssel megint nem volt szerencsém. Négyen értünk célba egy másodpercen belül – és végül tizedekkel, de enyém lett a negyedik idő. De nem szabad telhetetlennek lenni.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/2024/04/29/erosemberek-bajnokok-ligaja-budapest-aquaworld-juhasz-peter-vero-alex/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bejelentették a Bayern München új vezetőedzőjét

A legutóbbi Bundesliga-idényben mindössze a harmadik helyen záró Bayern München hivatalos honlapján számolt be a …