2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Sport / Az ETO edzője szerint a világ két legjobb csapatából az egyik nem jut a BL-döntőbe

Hirdetés

Az ETO edzője szerint a világ két legjobb csapatából az egyik nem jut a BL-döntőbe

„Szerintem a holnapi mérkőzésünk egyike lesz a klasszikus nagy rangadóknak, két esélyes között. A világ két legjobb csapata találkozik egymással. Hatalmas meccs lesz” – nyilatkozta pénteken az MTI-nek a március közepén kinevezett Per Johansson.

Az MVM Dome-ban sorra kerülő négyes döntő első meccsét játssza a Győr és az Esbjerg szombaton 15 órától. A másik ágon a francia Metz HB és a német SG BBM Bietigheim találkozik 18 órától.

Johansson hangsúlyozta, a dánok célja évek óta a BL-győzelem, ennek elérése érdekében lépésről lépésre haladnak, ugyanazzal a vezetőedzővel – a nyáron távozó – Jesper Jensennel dolgoznak, és egyre közelebb kerülnek a céljukhoz.

Hirdetés

Hozzátette, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy az ETO edzője lehet, de nem az a feladata, hogy megtanítsa a játékosait kézilabdázni, hanem az, hogy megtanítsa őket együtt kézilabdázni. Mint kifejtette, játékosainak rendkívül széles a repertoárja támadásban és védekezésben is, de ez nem minden.

A második dolog, hogy nagyon világosan beszéltem velük egyénileg, hogy mit várok el tőlük, és mit kell tenniük a csapattá válás érdekében

– magyarázta a szakember.

A svéd edző megjegyezte, olyan szempontból talán előny, ha valaki idény közben érkezik egy csapathoz, hogy nincs sok ideje gondolkodni, inkább a megérzéseire kell hallgatnia.

„Az a feladatom, hogy ott legyek mellettük, és megmutassam, kész vagyok mindent feláldozni ezért a címért. Azt hiszem, a játékosok is így vannak vele” – szögezte le.

Az ETO 2004 után zárhat ismét trófea nélkül, amennyiben nem nyeri meg a BL-t. Húsz évvel ezelőtt a bajnokságot és a Magyar Kupát is a Dunaferr SE nyerte, míg a győriek az EHF-kupában ezüstérmesek lettek. Idén a két hazai sorozatban a Ferencváros diadalmaskodott, így a kisalföldi alakulatnak ez az utolsó esélye a szezonban a trófeaszerzésre.

Johansson erre úgy reagált, a mostani évadban a Magyar Kupát nem tudta megnyerni, hiszen akkor még nem ő volt az edző, és a bajnokságot sem tudta megnyerni, mert akkor sem ő volt az edző, amikor kikaptak a Mosonmagyaróvártól, majd hat góllal a Ferencvárostól.

Természetesen megmenthetjük ezt a szezont a BL-aranyéremmel, de ez nem jelent szokatlan nyomást, mert Győrben minden nap, minden meccsen van nyomás. Nemcsak azért, hogy nyerjünk, hanem azért is, hogy jó játékkal nyerjünk

– vélekedett az MTI által idézett svéd.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott balszélsője, Szőllősi-Schatzl Nadine az utolsó két meccsét játssza győri színekben, ugyanis nyáron Budaörsre igazol.

Schatzl Nadine 2023. november 18-án

Schatzl Nadine 2023. november 18-án

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/kezilabda/2024/05/31/az-eto-edzoje-szerint-a-vilag-ket-legjobb-csapatabol-az-egyik-nem-jut-a-bl-dontobe/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Párizs minket is várt: az Index helyszíni stábja is rácsatlakozott az olimpiára

A mai nap a rendhagyó, Szajnára tervezett ceremóniáé, holnaptól viszont beindul az igazi nagyüzem a …