2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Sport / A magyarok egy harmadon át tudták tartani a svédeket

Hirdetés

A magyarok egy harmadon át tudták tartani a svédeket

A magyar kapuban ezúttal nem Bálizs Bence, hanem a fiatal Horváth Dominik kezdett. Utóbbi az amerikaiak ellen állt a magyar ketrec előtt eddig a vb-n, amely meccsen előre vereséggel kalkulálhatott a szakvezetés, a papírformából fakadó nagy különbség miatt. A svédek elleni volt a második ilyen a tervben, míg a harmadik hasonló összecsapásunk majd pénteken, a címvédő és társrendező finnek ellen lesz.

Az első harmadban a félházas Nokia Arénában megilletődve kezdett a magyar válogatott – pedig a B-közép tűzbe-lázba hozta magát , így a hatodik perc elején már kétgólos hátrányban volt. Előbb Oscar Lindberg a bal szélen egyedül tört a magyar harmadba, és lőtt Horváth asszisztálása mellett a kapunkba, majd a félpályánál eladott korong után emberhátrányban(!) Jacob De La Rose volt eredményes.

Nem zuhant össze a magyar csapat, és svéd mezőnyfölény mellett a folytatásban sem adta fel letámadásos taktikáját. Arra persze igyekezett nagy figyelmet fordítani, hogy a nyílt küzdelem mellett közben olyan nagy teret azért ne adjon a gyorsabb svédeknek. Amint ugyanis területhez jutott a rivális, azonnal érvényesítette sebességbéli fölényét. Közben azért a mieink is dolgoztak ki helyzeteket, sőt, jöttek a lövések is,

a 8. percben a második hullámban érkező Kiss Roland pedig szépített.

Hirdetés

Az egygólos svéd előnynél még egyenlítési lehetőség is adódott a mieink előtt, de újabb találatot az ellenfél szerzett a 18. percben Dennis Everberg révén (3–1).

A második felvonás elején bő egy percig kettős fórhoz jutottak a svédek, amiből egy másodperc volt már csak hátra, amikor Andre Petersson a 35. percben gólt lőtt. Lendületben maradt az ellenfél, amely öt az öt ellen is állandóra berendezkedett a védekezésre kényszerített magyarok harmadában. A gólnál a szöget rosszul záró Horváth Dominikban viszont több lövés is elakadt a folytatásban, így sokáig nem nőtt a különbség.

A harmad végére azonban megjött a svédek részről a pontos befejezés: a magyar védők akkor már az előkészítőkről is lemaradtak,

így Jonatan Berggren, majd De La Rose is közelről volt eredményes (6–1).

A harmadik játékrészben maradt a svéd irányítás, de akkor a magyarokkal annyira nem nyomoztatták a korongot, mígnem Lucas Raymond a 49. percben csak betalált. A hátralévő időben is a rivális játszott fölényben, de az már nem nyomasztotta a magyarokat, akik így csak kihúzták a végéig újabb kapott gól nélkül (7–1).

A magyaroknak a hivatalos lőlapra a második és a harmadik harmadban sem tudtak beírni kapura lövést, a korábbi meccseinken egyetlen ilyen játékrészünk sem volt  ezúttal mindjárt kettő.

A rigai csoport délutáni összecsapásán Szlovénia a 12. percben 2–0-ra vezetett Csehország ellen, utóbbi azonban nemcsak fordított, hanem a záró harmadban alaposan megszórta ellenfelét, és végül 6–2-re győzött. Előbbiek négy fellépés után továbbra is nulla ponttal állnak, utóbbiaknak így tíz pontjuk van már.

Világbajnokság, A csoport (Tampere):
Svédország-Magyarország 7–1 (3–1, 3–0, 1–0)
később:
Dánia–Németország 19.20
Az állás: 1. Egyesült Államok 12 pont/4 mérkőzés, 2. Svédország 11/4, 3. Dánia 8/3, 4. Finnország 7/4, 5. Franciaország 4/4, 6. MAGYARORSZÁG 2/4, 7. Ausztria 1/4, 8. Németország 0/3

B csoport (Riga):
Csehország–Szlovénia 6–2 (0–2, 1–0, 5–0)
később:
Svájc–Szlovákia 19.20
Az állás: 1. Kanada 11/4, 2. Csehország 10/4, 3. Svájc 9/3, 4. […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/sport/jegkorong/2023/05/18/jegkorong-hoki-magyar-valogatott-vilagbajnoksag-svedorszag-tampere/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Vihar miatt csúszott a Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzése

Vihar miatt csúszott a Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzése

A szerb fővárosban az első két találkozót, a Barceloneta–Jug Dubrovnik (11–9) és a Novi Beograd–Olympiakosz …