2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Világszerte híre ment a World Press Photo budapesti kiállításáról szóló botránynak

Hirdetés

Világszerte híre ment a World Press Photo budapesti kiállításáról szóló botránynak

Ahogy azt korábban megírtuk, Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese levelet küldött lapunknak, melyben ezt írta: 

A Mi Hazánk képviselőjeként törvényességi felügyeleti eljárás lefolytatását kértem Csák János minisztertől a Nemzeti Múzeumban megtekinthető Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás tartalma miatt, azon ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az »LMBTQ+-kisebbség elleni erőszakot«, illetve a »meleg idősotthont« ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg az odalátogatók például azt, hogy női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat.

Továbbá kiemelte, „újabb konkrét siker tehát a Mi Hazánk kezdeményezése az LMBTQ-propaganda megállítása terén, azonban nem dőlhetünk hátra, mert ez csak egy csepp a tengerben. A Mi Hazánk, ahogy eddig is, ezután is a hagyományos családmodell értéke mellett áll ki”.

L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját is megkerestük az esettel kapcsolatban, de ő ezt azóta sem kommentálta. 

Hirdetés

A fotós nem érti a problémát

Hannah Reyes Morales, a képsorozat fotósa is reagált a korlátozásokra, és elmondta, nem gondolná, hogy képei veszélyesek vagy károsak lennének a kiskorúak számára. 

Több mint szomorú vagyok, hogy a történetük talán nem jut el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. Szomorú vagyok, hogy a történetük rejtve marad, visszaidézve azt az elnyomást, amelyben nekik is élniük kellett

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/11/01/world-press-photo-magyar-nemzeti-muzeum-gyermekvedelmi-torveny-orban-viktor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …