2024. szeptember 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Várja a pokoltűz, de harc nélkül nem adja magát

Hirdetés

Várja a pokoltűz, de harc nélkül nem adja magát

Néha muszáj visszatérni az alapokhoz, pláne ha az ember haladna, de az irány zavaros. Érdemes letisztázni, miért is épp arra megyünk, amerre – és pont ezt teszi most a brit popsztár, Holly Humberstone is. Mielőtt megkezdi első észak-amerikai turnéját idén májusban, kicsit felfrissítette zenei repertoárját, amely 2023-as albuma óta mindössze néhány dallal bővült.

Most egy négyszámos kislemez érkezett, és ezzel Humberstone kezdeti stílusához nyúl vissza, amelyet még 2020–2021-ben kaptunk tőle. Azért vannak benne elemek abból a csapásból is, amely tavalyi albumán dominált, de szerencsére a korábbi hangzásvilág a vezérfonal, vagyis az, amiért a közönsége első körben megkedvelte. Az EP címe − work in progress − utalás, hogy még korántsem hallottunk mindent az énekesnőtől.

Jöhet a pokoltűz

Négy dal, négy némileg eltérő alapötlettel, bár hasonló végkifejlettel – tulajdonképpen ezt kapjuk az énekesnő mostani kislemezétől. A Prelude Press szerint Humberstone visszanyúlt kezdeti munkáihoz, és rálelt néhány olyan dalra, amelyek közel álltak hozzá, de végül nem kerültek lemezre.

Hirdetés

Minden dal csupán folyamatban lévő munka az elején. Van, ami demó vagy ötlet marad csupán, és van, ami új életre kel az alkotás során. Ezek a dalok demók voltak, amiket nem tudtam hátrahagyni. Végignéztem az archívokat, és ráleltem saját magam korábbi változataira a mostanival keverve. Szerettem volna kiadni őket ebben az évben, az új turné kapcsán, a debütáló albumomat követve, megmutatni a folyamatban lévő munkát a rajongóimnak

– idézi Holly Humberstone-t a Prelude Press. Az énekesnő hozzáteszi a lemez egyik daláról:

Olyan időszakban írtam a Down Swinginget, amikor egy igazi mélyponton voltam. Erősen ingadoztam napról napra a különböző hangulatok között, és azt hiszem, arról kezdtem dalt írni, hogy milyen depressziósnak lenni, azonban a refrénnél kezdett lélekemelő lenni. Úgy éreztem, elmerülök az önsajnálatban, majd megírtuk a refrént, amiben az áll: »Elviselem, jöhet a pokoltűz«. Állandóan ilyen kis emlékeztetőket kell adnom magamnak, hogy át kell vészelnem a rosszabb napokat, nem hagyhatom, hogy az elmém győzzön, és harc nélkül megadjam magam.

A dalok az énekesnőtől megszokott módon ezúttal is lelki traumák látleletei, zömében andalgó, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/03/19/holly-humberstone-kislemez-work-in-progress-kritika-stenk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét a Pink Floyd-slágereké lesz a főszerep a Várkert Bazárban

Szeptember 14-én újra Keep Floyding-koncert lesz a Várkert Bazárban. Az Into the Shining Sun című estén elhangzanak …