„Nagycsütörtökön pont megfordultam a kedvenc piacomon, ahol látszólag hétköznap volt, déltáj, és mindenki úgy vásárolt, mintha jönne az armageddon. Ha nincs otthon a valami, akkor halál van, miközben a piac szombaton még nyitva lesz. Elkapta a népeket megint ez az ünnepi téboly” – kezdi Saly Noémi a beszélgetést, amelyben azt is megosztja, milyen kétféle vásárlótípust figyelt meg az elmúlt években a piacon és a „nagyközértben”.
Saly Noémi szerint húsvétkor is megjelenik a rettenetes erejű „mit szólnak” parancssorozat, vagyis hogy meg kell adni a módját az étkezéseknek, az ajándékozásnak, „most le kell nyomni a másikat szkanderben”. Kiteszünk magunkért azért is, mert szeretjük a családtagjainkat, és ez abban is megnyilvánul, hogy mennyire babrásak az ételek, amelyek az asztalra kerülnek.
Ilyen babrás, „szüttyögős” foglalatosság a rengeteg sütemény, amit húsvétkor a nagymamák még nagy tételben sütöttek, de a húsvét vasárnapi ebédnél régen még előkerült a bárány is, amivel szintén van dolog.
[…]
A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!
Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/03/30/saly-noemi-husvet-piac-szakacskonyv-arutluk-podcast/
*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!