2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Tisztázatlan körülmények között működik a Magyar Fordítóház

Hirdetés

Tisztázatlan körülmények között működik a Magyar Fordítóház

A mai napig nem került pont a balatonfüredi Magyar Fordítóház ügyének végére. Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Fordítóház Alapítvány (MAFA) kuratóriuma 2023. júniusi Facebook-posztjában egyebek mellett azt írta: „Alapítványunknak (MFHA) 2023 augusztusában lejár a ház használatára kötött szerződése.”

Az ügyben akkor megkerestük a ház felügyeleti jogait gyakorló Petőfi Kulturális Ügynökséget (PKÜ), amelynek akkori irodalomszakmai igazgatója lapunknak azt mondta: a lejáró bérleti szerződés meghosszabbítása folyamatban van, ennek tervezetét hamarosan megküldik az alapítvány elnökének, Rácz Péternek.

A határidő hónapok óta lejárt, az Index pedig most megkereste a Magyar Fordítóház Alapítványt és a Petőfi Kulturális Ügynökséget (PKÜ), hogy azóta sikerült-e megállapodniuk.

A folyamat megakadt, de dolgozhatnak

Rácz Péter, a Magyar Fordítóház Alapítvány elnöke lapunknak elmondta, ők már többször jelezték, hogy a fordítóháznak kezdettől helyet adó épület használatának határideje lejár, de semmi nem változott.

Hirdetés

A PKÜ egy szerződéstervezetet már tavaly elküldött nekünk, de az inkább egy ingatlanszerződéshez hasonlított. Nem derült ki belőle, hogy a házban milyen munka folyik több mint 25 éve. Jogászunkkal egyeztetve a tervezetet módosításokkal visszaküldtük. Ez hat hónapja történt, azóta viszont a folyamat megakadt, nem történt semmi, de szerencsére itt vagyunk, dolgozhatunk és működünk tovább.

– fogalmazott Rácz, aki szerint szerencsére Balatonfüred városa támogatja, hogy a fordítóház az eddigi helyén működjön tovább.

A Petőfi Kulturális Ügynökség sajtóirodáját is megkerestük az ügyben, ezt a választ kaptuk: „Köszönjük megkeresését. Szakmai válaszunkig szíves türelmét kérjük.”

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/01/balatonfuredi-magyar-forditohaz-racz-peter-magyar-forditohaz-alapitvany-petofi-kulturalis-ugynokseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …