2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Terhes férfi, vámpír és ufó is van

Hirdetés

Terhes férfi, vámpír és ufó is van

Talán senkit sem lep meg, hogy a friss adatok szerint az emojik használata abszolút nem elhanyagolható kommunikációs eszköz, de lehet, hogy még így is meglepő a valós szám. Az Embryo adatai alapján 2023-ban naponta több mint 10 milliárd emojit küldtünk az éterben. A kommunikációs forma népszerűsége mögött áll a könnyebb érzelemkifejezés, a gyorsabb információ küldés, valamint a gazdasági nyereség reménye is – ha például hirdetésekről beszélünk.

Már a felülettől függően eltér, hol mennyiféle módon fejezhetjük ki magunkat. Máshogy használja ugyanazt az alapállományt az Apple, az Android, a Samsung és a Microsoft. Átlagosan mindenhol 3000 és 4000 között van az emojik száma, amiből az összes platform kialakította saját stílusát. Szinte minden emberi dolgot kifejezhetünk ma már bőr- és hajszín-specifikusan, nemi identitásra és életkorra lebontva. Még a világ országainak zászlajai is megtalálhatók – pedig ezek 2021-ben a leginkább elhanyagolt szubkategóriának számítottak.

Noha szinte mindenből van számos verzió – legyen szó állatokról, növényekről, sportokról, ételekről, használati tárgyakról, óraállásokról, ruhadarabokról, irodai eszközökről, szimbólumokról, táblákról, járművekről stb. – van valami, amiből nagyítóval kell keresni, és így sincs szinte egy sem. Ezek a művészeti alkotások.

Hirdetés

Itt három dolgot érdemes megjegyezni:

  • a legtöbb műalkotás is más emoji néven van jelen,
  • akadnak olyan emojik, amelyeket műalkotások inspiráltak,
  • néhány ikonikus épület és szobor előkerül az utazási szekcióban.

A Mona Lisa örök

Igen, Leonardo da Vinci világraszóló festménye kiérdemelte saját helyét a több ezer emoji között, de érdekes, hogy mindig más formában, és sosem saját nevén. Volt egy idő, hogy a Samsung kínálatában volt a „kép keretben” néven vagy a „dokumentum képpel” címen. A bolygó talán legismertebb festménye 860 millió dolláros becsült értékével – mintegy 315 milliárd forint – valahogy megmaradt, de csak ilyen „elcsalt” változatokban.

A másik konstans szereplő ebben a körben Hokusai alkotása, A nagy hullám Kanagavánál. A világ egyik legtöbbet reprodukált művészeti darabja, a japán képzőművészet talán legismertebb műve. Egyik ritka reprodukciója még tavaly majd hárommillió dollárért ment el egy aukción – ami hozzávetőlegesen egymilliárd forint. Természetesen ez sem saját nevén szerepel az emojik közt, azonban az […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/03/emoji-muveszet-mona-lisa-nagy-hullam-vampir-ufo-terhes-ferfi/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …