2024. március 28., csütörtökMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2024.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 367,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Rudolf Péter nagy bejelentésével ért véget a színházi előadás

Hirdetés

Rudolf Péter nagy bejelentésével ért véget a színházi előadás

Iglódi Istvánról, a Pesti Magyar Színház – korábbi Nemzeti Színház – 2009-ben elhunyt igazgatójáról elnevezett díjat özvegye, Iglódiné Fábry Zsuzsa alapította 2011-ben, hogy ezzel is ápolja férje emlékét. Az elismerést minden év májusában olyan színművésznek adják át, aki szoros kapcsolatban volt a legendás színésszel, színházigazgatóval, rendezővel – olvasható a Vígszínház közleményében.

Igó Éva beszéde a díjátadás után

Igó Éva beszéde a díjátadás után

Fotó: Gordon Eszter / Vígszínház

A díjátadás az utóbbi években teljes titokban szerveződik, így a díjazott valóban csak az átadás pillanatában tudja meg, hogy ő kapta az elismerést.

Hirdetés

IGÓ ÉVA A KABARÉ CÍMŰ ELŐADÁS TAPSRENDJE KÖZBEN VEHETTE ÁT AZ EMLÉKGYŰRŰT. IGLÓDI ISTVÁN TÖBBSZÖR RENDEZTE IGÓ ÉVÁT,

többek között a Vígszínház 1987-ben bemutatott Csókos asszony című előadásban, amiért a művésznő elnyerte az Emerton-díjat. A közös munkák során mély és meghatározó szakmai kapcsolat alakult ki közöttük. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/05/18/igo-eva-iglodi-istvan-emlekgyuru-vigszinhaz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy unikális „himbálózó” érkezett Szentendrére

Újra megnyitotta kapuit a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum, amely egy különleges járművel, egy egykori Margitszigeti …