2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Örömkönnyek között néztük a legújabb Star Wars-sorozatot

Hirdetés

Örömkönnyek között néztük a legújabb Star Wars-sorozatot

Mindezt felemás sikerrel tették. A mandalóri merész, űrwesternes első évada, és a Skywalkerekre már erősebben építkező, de ugyanúgy remekül sikerült második etapja után Din Djarin kalandja a harmadik szezonra megbicsaklott. Aztán kaptunk egy teljesen felesleges mellékágat, a Boba Fett könyvét és egy hasonlóan hullámzó teljesítményt nyújtó Obi-Wan Kenobit, illetve az Andort, mely a legkevésbé volt klasszikus Star Wars-sorozat az összes élőszereplős produkció közül, de hardcore science fictionként akkorát ütött, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Na, és az sem mellékes, hogy az Andor a lázadás és az elnyomás természetéről úgy mesélt, hogy igazából egyetlen Jedit, fénykardot vagy Erő-használót sem mutatott. Igazi bravúr ebben a fanservice-re mindenáron támaszkodó popkultúrában.

Részlet az Ahsoka című sorozatból

Részlet az Ahsoka című sorozatból

Fotó: Disney+

Szám szerint már a második A mandalóri spin-offot köszönthetjük az Ahsokában, amelyet a Disney+ augusztus 23-án tett közzé az első két részével. Izgatottak is voltunk miatta, hát hogy a fenébe ne lettünk volna, elvégre a sorozatot arra a Dave Filonira bízták, aki behatóan ismeri ezeket a karaktereket. Az állandóan – valószínűleg még alvás közben is – cowboykalapot hordó showrunner korábban olyan animációs szériákon tevékenykedett, mint a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók, melyekből az Ahsoka karakterei kinőtték magukat.

Hirdetés

Beszéljünk pár szót mindenképp a főszereplőről, mert nem biztos, hogy mindenkinek tiszta, ki is ez az Ahsoka Tano. A karaktert jó régen, 2008-ban láthattuk először, A klónok háborúja mozikban vetített, bevezető filmjében, mely egy egész estés pilotként szolgált a 2014-ig futott, hat évadot megért mesesorozathoz, ami jó hosszú cécót követően, 2020-ban kapott egy rendes lezárást, egy rövidebbre vett extra évaddal. Ahsoka, vagy ahogy A klónok háborújában becézgették, Szájas nem más, mint Anakin Skywalker tanítványa, aki a később a sötét oldalra állt Jedi lovag mellett hosszú évekig pallérozódott, és a Köztársaság, valamint a szeparatisták között dúló fegyveres konfliktusban tevékeny részt vállalt, egészen addig, amíg fiatal nővé cseperedve hatalmasat nem csalódott a rendben, és ki nem lépett belőle.

Ahsoka később a Star Wars: Lázadók című animációs szériában tért vissza, már egy sokkal higgadtabb karakterként, aki fehér fénykardokkal felvértezve tört újabb adag borsót a Galaktikus Birodalom és Darth Vader orra alá, miközben Ezra Bridgerék csapatával is együtt bandázott.

Pár éve még álmunkban nem gondoltuk volna, hogy Ahsokát élőszereplős változatban láthatjuk, már csak azért sem, mert a nem hardcore Star Wars-rajongók vélhetően nem ismerik a címszereplőt, ahogy a Solo-filmig sokan azt se tudták, hogy Darth Maul túlélte az Obi-Wannal való összecsapást, és robotlábakon bár, de folytatta a gonoszkodását.

<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2023/08/24/ahsoka-star-wars-teve-sorozat-sci-fi-disney-plus-lucasfilm-evadkezdes-pilot-ajanlo-kritika-streaming/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …