2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Olyan alkotásokat vetítettek le, amelyek egy ideig biztosan nem láthatók

Hirdetés

Olyan alkotásokat vetítettek le, amelyek egy ideig biztosan nem láthatók

A Metuscope Filmszemle 2024 a korábban nagy sikerrel bevezetett animációs (ANIMASCOPE), mozgóképes (CINEMASCOPE) és médiadesign (FUTUROSCOPE) szakmai területeken végzett hallgatók diplomamunkáinak seregszemléit, valamint az először 2023-ban megrendezett I. METUSCOPE Online Filmszemlét egyesítette.

Az eseményt hatalmas érdeklődés övezte, a szervezőknek a megnyitó előtt újabb regisztrációs kontingenst kellett megnyitni, hiszen az előzetes bejelentkezés alapján négy nap alatt nyolc szekció lett telt házas. A Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak munkáit felvonultató ingyenes fesztiválra bárki regisztrálhatott.

Online térből a valóságba

A kétnapos szemle (amelyet először rendeztek meg élőben, vagyis nem online) betekintést adott a METU végzős animáció, mozgókép, valamint médiadesign szakos hallgatóinak diplomamunkáiba, de válogatott vizsgafilmeket is bemutattak, és a vendégként részt vevő Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának kisjátékfilmjeit is láthatta a közönség.

Hirdetés

Az április 26-i megnyitón Till Attila konferált fel három alkotót és filmjeiket. Az ünnepségen

  • Lantos Júlia: Oliver, az óriás (animáció),
  • Flaisz Vanda: Lány az emeleten (mozgókép),
  • Gulyás Aliz: Káprázat (médiadesign)

című filmjeit vetítették le. 

LantosJulia Oliver az orias.png

Fotó: Lantos Júlia / METU

A közönség ezután a Korda teremben még két mozgóképesdiplomafilm-válogatást tekinthetett meg: a Cinemascope I. és II. keretében tíz filmet láthattak.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/29/metuscope-filmszemle-metropolitan-egyetem-diploma-jatekfilm-metu-budapest/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …