2024. május 20., hétfőMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megvan, ki lesz a Közgyűjteményi Központ integrációért felelős vezetője

Hirdetés

Megvan, ki lesz a Közgyűjteményi Központ integrációért felelős vezetője

Csák János általánosságokról, kultúrtörténeti dolgokról beszélt, Demeter Szilárd viszont bejelentette, hogy leült a szakmai szervezetekkel és a múzeumvezetőkkel beszélni a problémáikról (például, hogy mi hiányzik nekik), és megígérte, hogy ezeket a hiányosságokat pótolni fogja, amennyiben lesz rá pénz.

Emellett azt is elmondta, hogy

Népessy Noémi lesz a hamarosan felálló elnöki kabinetben az integrációért felelős vezető.

Hirdetés

Népessy 2019-től a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) főigazgatója volt, helyére 2024. április 1-jén Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum korábbi főigazgatója került. Népessy szakmai hátterével a felelősség nagy része is rá hárul(hat), az elhangzottak szerint döntéshozói pozícióba is kerül ezáltal.

Demeter Szilárd a Kárpát-medencét tekinti gyűjtőkörnek, valamint a problémamegoldás (raktározás, restaurálás, stb.) helyszínének. Ezzel csupán annyi a baj, hogy másik múzeumi rendszerbe nem nyúlhat bele, így kérdés, hogyan kívánja megvalósítani a tervét. 

Az integráció 2024. július 1-jén történik, vagyis a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ elnöki kabinetként működik majd. Az egyesítésnek Demeter szerint örülnek a múzeumvezetők – akik a sajtótájékoztatón egyébként semmit nem fűztek hozzá a bejelentéshez. Nem derült ki azonban, hogy Népessy Noémi mellett kik ülnek a kabinetben.

Megkezdték az érdemi munkát

Informátorunk szerint 2–3 újságíró lehetett jelen a gyűlésen, akik nem tettek fel kérdéseket, szótlanul hallgatták a megszólalókat. Az Index megkereste Demeter Szilárdot, hogy néhány kérdésünkre […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/02/kulturalis-kozpontositas-demeter-szilard-nepessy-noemi-pim-nemzeti-muzeum-csak-janos/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy résen keresztül fotózták őket, ahogy szeretkeznek

Nem elég egy jó történetet megtalálni, ha nincs ügyesen feldolgozva – filmen, színházban vagy könyvben …