2024. július 27., szombatMa Anna, Anikó napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Anna, Anikó Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Megrázó részletek derültek ki Révész Sándor életéből

Hirdetés

Megrázó részletek derültek ki Révész Sándor életéből

Révész Sándor eddig dalokon keresztül mesélt az életről. A Helikon Kiadó gondozásában megjelent a Révész – Ezt én választottam című önéletrajzi könyvében azonban a saját életébe nyújt betekintést, s kendőzetlenül osztja meg olvasóival, hogy a sikerek mellett milyen tragédiák voltak az életében, s azokat hogyan tudta feldolgozni. Tabuk nélkül. 

A kötet bemutatóját – stílszerűen – a budapesti MUZIKUM Klub & Bisztróban tartották széles közönség előtt. Már a kezdésnél olyan atmoszféra alakult ki, ami nem mindennapos. Az első pillanatokban valóságos katarzist élhettünk át, a nézőtér fékezhetetlen tapsviharban tört ki, miután Révész Sándor a színpadra lépett.

Megértjük, mert ez talán egy hatalmas sóhaj, fellélegzés is lehetett az összegyűltek részéről. Így szakadhatott át a gát, és megnyugodhattak, hogy szeretett idoljukat élőben láthatják, aki jól van, jobban van, még akkor is, ha bottal jár. Révész Sándor ugyanis 2022-ben sztrókkal került kórházba, ami miatt azóta többször állt kórházi kezelés alatt. 

Hirdetés

A bulvár minden árnyalatát kerülte

Az EMeRTon-díjas énekest Vágó Piros rádiós-műsorvezető kérdezte. Először arról, miért döntött úgy, hogy elmeséli az életét. Révész elmondta, hogy a vele történt egészségügyi megrázkódtatás alatt arra jutott, hogy a felszabaduló idejét kreatívan akarja eltölteni, és úgy döntött, könyvet ír.

Az ötlet évtizedekkel korábban, a nyolcvanas évek közepén is felvetődött, amikor a Generál és a Piramis zenekarokkal már sok hatalmas sikert átélt, szóval tudott volna miről beszélni, de akkor még korainak érezte. Most azonban örömmel tette, mert ezáltal végiggondolhatta az életét, összegezhetett, ráadásul a családja mélyebb rétegeiben való kutakodás mindvégig ösztönző erővel hatott rá.

Ám a bulvár minden árnyalatát kerültem. Miközben tudom, hogy abból sikerkönyvet lehet írni, és hát az életem is sok fontos aprósággal szolgál, tudom jól.

A közönség ekkor hangos nevetésben tört ki.

Mit nevettek? 

– mondta mosolyogva Révész Sándor, aki ezt a döntést részben a 14 éves lánya miatt hozta meg, őt akarta megkímélni, meg picit a közönségét is. 

Az anyja zokogva hallgatta, görcsöt kapott

Vágó Piros szerint az énekessel nem átlagos dolgok történtek, az általánosnál fajsúlyosabb pakkot cipelt az élete alatt. Az egyik oldalon egy kivételes tehetség, a másikon meg a rengeteg feldolgozni való. Számára az volt meglepő, hogy a könyv olvasása közben nem érezte, hogy a zenész bármilyen kritikát megfogalmazott volna a szülei korai válása miatt. „Sajnos sokan átélik ezt a krízist. Még az édesanyám is drámaként élte meg a válásukat. Pedig az édesapám bohém életet élt a házasságuk alatt.

Egyszer az asztal mellett álltam, alig értem fel, amikor anyám kapott egy telefont. Apám egyik tapintatlan barátnőjével beszélt. Anyám zokogva hallgatta, valósággal görcsöt kapott a fájdalomtól. Nem tudom, mit mondott neki, de el tudom képzelni

Révész ezt elcsukló hangon mondta, a nézőtéren pedig síri csend uralkodott ekkor. Az énekes hamar erőt vett magán, és azzal folytatta, tudta, hogy lovagnak kell lennie, és meg […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/30/revesz-sandor-konyvbemutato-helikon-kiado-oneletrajz-zene/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …