2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Még a traumából is nyálas szerelmi sztorit farag a legfelkapottabb írónő

Hirdetés

Még a traumából is nyálas szerelmi sztorit farag a legfelkapottabb írónő

Colleen Hoover (röviden CoHo) Verity című regénye szintet lép, filmet készít belőle az Amazon MGM Studios.

A Hollywood Reporter szerint az Eat the Cat Nick Antoscája és Alex Hedlundja készíti a projektet, miközben már Hillary Seitz forgatókönyve is alakul. Seitz jegyzi Christopher Nolan 2002-es filmjét, az Álmatlanságot (Insomnia), a 2008-as Sasszemet (Eagle Eye), valamint a 2021-es Megbocsáthatatlant (The Unforgivable) is. 

Colleen Hoover nagy sikerű regénye Lowen Ashleigh, egy küszködő író történetét meséli el, aki állást kap Jeremy Crawfordtól, a híres szerzőnő, Verity Crawford férjétől, hogy befejezze felesége sikeres thrillersorozatát. Hamarosan Ashleigh felfedezi a címszerző – aki furcsa balesetet szenved – megdöbbentő kéziratait, és felfedezi Crawfordék sötét múltját.

Hirdetés

Hoover 2018-ban magánkiadásban jelentette meg a regényt, a Grand Central Publishing 2021-ben vásárolta meg a sztorit. A könyv 103 hetet töltött a The New York Times bestsellerlistáján, 2023-ban pedig több mint egymillió példány kelt el belőle. 

Hogy mennyi?

Aki a TikTok intellektuális(abb) oldalát is görgeti, minden bizonnyal életében legalább egyszer belefutott már Colleen Hoover nevébe. A BookTok (a platform könyvekkel foglalkozó részlege) talán legismertebb szerzőjéről beszélünk, akinek romantikus vagy éppen traumatikus (sokszor a kettő egyszerre) regényeit milliók olvassák, amióta a TikTokon felkapták azokat a könyves influenszerek.   

Igaz, valójában a TikTokra sem kell felmenni ahhoz, hogy találkozzunk a szerzővel, Colleen Hoover ugyanis Magyarországon is óriási népszerűségnek örvend, regényei a legtöbb könyvesbolt kínálatában fellelhetők. 

Tavaly a Time Hoovert a világ 100 legbefolyásosabb embere közé sorolta. A másik nagy népszerűségnek örvendő regénye, a Velünk véget ér alapján készült film augusztus 9-én kerül az amerikai mozikba, a főszerepben Blake Lively és Justin Baldoni – aki a filmet is rendezi. Hoover a film ügyvezető producere, a People-nek pedig úgy fogalmazott, hogy Lively „lebilincselő, lenyűgöző és érzelmes” teljesítményt nyújt. „Nincs rá szó, hogy leírjam fenomenális tehetségét. Blake Lively valóban életre keltette Lily Bloomot, minden várakozásomat felülmúlva” – mondta az írónő. 

Mit […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/05/coho-effektus-collen-hoover-trauma-abuzus-tiktok-booktok-irodalom/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …