2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Mások is buktak már el adásban, nem csak Pálffy István

Hirdetés

Mások is buktak már el adásban, nem csak Pálffy István

Hosszú szünet után ismét esti műsor házigazdája volt Pálffy István. A televíziós szakember, korábbi országgyűlési képviselő, volt dublini nagykövet azonban mindössze egyetlen napig dolgozott a televíziónál. Ennek oka az, hogy a műsorvezető Márki-Zay Péterrel, Hódmezővásárhely polgármesterével, a Mindenki Magyarországa Néppárt alapítójával készített interjút, aminek egy pontján furcsa kijelentést tett. Ezt mondta:

türelemmel kell lenni egy olyan betegség iránt is, mint a pedofiloké.

Kijelentése nagy vihart kavart a magyar közéletben, és a Hír TV vezetése rögtön össze is hívott egy szerkesztőségi értekezletet, ahol a munkatársakkal közölték a hírt, hogy azonnali hatállyal megválnak a műsorvezetőtől.

Pálffy kirúgása és bukása azonban nem egyedülálló a média világában. Az utóbbi évtizedekben többször is előfordult már, hogy egy csatorna megvált munkatársától annak botrányos kijelentése vagy kérdése, esetlensége miatt. A teljesség igénye nélkül összeszedtük a legemlékezetesebb eseteket. 

Hirdetés

A „bérgyilkos-interjú”

Frei Tamás karrierje anno a „bérgyilkos-interjú” néven elhíresült műsor miatt került veszélybe. A riporter 2001 áprilisában az RTL Klubon futó műsorához Moszkvába utazott, ahol az orosz maffia állítólagos végrehajtójával készített interjút, és Frei – „elméleti alapon″ – arról faggatta beszélgetőpartnerét, hogy mennyibe kerülne a magyar miniszterelnököt likvidálni. (A válasz 1 millió dollár volt.)

A műsorban ugyan az akkor hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor neve nem hangzott el, a jobboldali közéleti személyiségek (például Bayer Zsolt, Bencsik András, Lovas István, Makovecz Imre) nyílt levélben erkölcsileg felfoghatatlannak, és szakmailag elfogadhatatlannak nevezték a riportot. Az esetet követően Juszt László újságíró Moszkvába utazott, megkereste Frei Tamás riportalanyát, és arról számolt be, hogy az illető valójában egy bolti eladó, aki pénzért statisztálni szokott, azaz bármilyen szerepet eljátszik.  

Frei Tamásnak az eset miatt anno távoznia kellett az RTL-től, de ez karrierjét nem törte ketté, 2002-től csatlakozott a TV2-höz. Az emlékezetes riport-részlet itt nézhető vissza:

A pártelnök visszavág

Egy másik érdekes eset volt, amikor Sváby András újságíró a TV2 Napló című műsorában Orbán Viktorral készített interjút 2006-ban. Sváby többek között a nyilvánosságra kerülő őszödi Gyurcsány-beszédet követő társadalmi zavargásokról, belpolitikai helyzetről a Fidesz pártelnökét – a tőle nem szokott felkészületlenséggel és zavarodottsággal. Orbán Viktor válaszaival többször is nehéz, szakmailag kínos helyzetbe hozta a műsorvezetőt, ahogyan erről anno az Index is

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/08/25/nagy-bukasok-media-palffy-istvan-hir-tv-kirugas-bukas-musorvezeto/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …