2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Gary Oldman: Nem csináltam titkot abból, hogy ittam

Hirdetés

Gary Oldman: Nem csináltam titkot abból, hogy ittam

Gary Oldman pontosította korábbi kijelentéseit, amelyeket a Harry Potter-filmekben megformált karakteréről fogalmazott meg. Többek között a negatív önkritikáról mondta el most a véleményét a Variety című lapnak. 

Az angol sztár megragadta az alkalmat, hogy pontosítsa korábbi megjegyzéseit a Parthenope című új filmjének cannes-i sajtótájékoztatóján. Amikor egy korábbi megjegyzéséről kérdezték, amelyben Sirius Black szerepét „középszerűnek” minősítette, Oldman azt mondta, nem akart becsmérelni senkit, aki a Harry Potter-filmek rajongója, és azt a karaktert sem, akit nagyon szeretnek.

Irgalmatlan titkolózás

Elmondása alapján úgy értette a korábbi megnyilvánulást, hogy mint bármely művész, színész vagy festő, ő is mindig hiperkritikusan viszonyul saját munkáihoz. Ha nem így állna hozzá, hanem elégedett lenne azzal, amit csinál, az lenne a halála.

Hirdetés

Ha megnéznék egy előadást magamról, és azt gondolnám: »Istenem, fantasztikus vagyok ebben«, az szomorú nap lenne

– mondta.

Elárulta, hogy olyan titkolózás övezte a regényeket, hogy akkor tudott meg valamit a karakteréről, amikor már a kamerák elé kellett állnia.

Ha a kezdetektől tudtam volna róla mindent, ha elolvashattam volna az öt könyvet, és láttam volna a karakter ívét, lehet, hogy másképp közelítettem volna meg.

Amikor elkezdte megformálni Sirius Blacket, csak Az azkabani fogoly című könyv volt meg neki, a színészi játékát arra tudta csak alapozni. Ha végigolvashatta volna a varázsló történetét, akkor lehet, hogy más színben tüntette volna fel már az elejétől fogva.

Elmondása szerint nem úgy kell ezt elképzelni, hogy nézi a filmet és szitkozódik, hogy mennyire szörnyű, vagy ő maga mennyire rossz, csupán azt kívánja, bárcsak más körülmények között készült volna el. Ez volt a lényege annak, amit korábban nyilatkozott, nem a rajongókat akarta megbántani.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/05/24/gary-oldman-harry-potter-szinesz-film-alakitas-kritika-botrany-cannes-i-filmfesztival-alkoholizmus-alkohol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …