2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Elkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének, a Csendes barátnak a forgatása

Hirdetés

Elkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének, a Csendes barátnak a forgatása

A 42 napos forgatás a németországi helyszínek felvétele után május 28-án Magyarországon folytatódik. A Csendes barát érzékeny és filozofikus párhuzamot von növény és ember kapcsolata között.

A film egyik fontos szereplője Tony Leung Chiu-Wai, akit a hazai közönség Wong Kar-Wai filmjeiből ismerhet. Mellette nemzetközileg ismert színművészeket láthatunk majd a vásznon: Luna Wedler, Johannes Hegemann, Sylvester Groth, Rainer Bock, Martin Wuttke és A feleségem története főszereplője, Léa Seydoux is feltűnik a produkcióban.

Jövőre érkezik

A német-francia-magyar koprodukcióban, az NFI támogatásával készülő alkotás a tervek szerint 2025 második felében kerül Európa szerte a mozikba, hazánkban a Mozinet forgalmazásában.

Enyedi Ildikó legújabb filmjének stábja hamarosan Magyarországra költözik, ahol körülbelül 21 napot dolgoznak. A Pálos rendi könyvtárban, az alcsúti és a sellyei arborétumban, valamint a budapesti Fűvészkertben is vesznek fel jeleneteket. A forgatást követően az utómunka jelentős része is hazánkban fog zajlani.

Hirdetés

Amíg nem készül el egy film, és, a forgatás után még majdnem egy teljes év intenzív utómunka zajlik, az ember eltűnik a világból es abban a különleges, a stáb tagokkal es a színészekkel közösen létrehozott burokban létezik, ami a film világa. Nagy ajándéka ez a szakmáknak. Sok nehéz, de szép helyzet, sok adrenalin, erős, mély találkozások új kollégákkal es a régi szövetség elmélyülése a régiekkel. Csodálatos, kivételezett helyzet. Most éppen ez van. Boldog vagyok, hogy ismét átélhetem

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/22/elkezdodott-enyedi-ildiko-uj-filmje-a-csendes-barat-forgatasa-cannes-filmfesztival/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Udvaros Dorottya visszatér a Katona József Színház színpadára

Udvaros Dorottya harminc év után vendégművészként visszatér a Katona József Színház színpadára – írja a …