2024. április 26., péntekMa Ervin napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
2024.04.26. Ervin Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 392,00 Ft | USD: 366,00 Ft | CHF: 401,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Eddig publikálatlan Petri György-interjúkötet jelent meg

Hirdetés

Eddig publikálatlan Petri György-interjúkötet jelent meg

A Kertész Imre Intézet aktuális és különleges kötet kiadásában működött együtt a KKETTK Alapítvánnyal és a PIM-mel − hangsúlyozta a könyv hétfői budapesti bemutatóján az intézet programigazgatója.

Szabó Tamás hozzáfűzte: a Petri-interjúkötet „fontosabb, mint amennyire lennie kellene”, hiszen sokan még mindig hisznek abban, hogy az igazi kommunizmust a történelem során még nem próbálták ki, hogy a marxizmus lehet követendő út − közölte az MTI. 

Petri a kötetben éleslátóan mutatja be a hetvenes-nyolcvanas évek irodalmi világát, de az interjúkból kirajzolódó társadalmi háttér talán még jelentősebb − jegyezte meg.

Hirdetés

Szabó Tamás elmondása szerint a most megjelent kötet Tasi József irodalomtörténész Petri Györggyel készített, teljes terjedelemben eddig még soha nem publikált életútinterjújának szerkesztett változatát tartalmazza, terjedelmes jegyzetanyaggal és válogatott életrajzi mutatóval kiegészítve.

A frissen megjelent kiadványról szóló beszélgetés során Ugron Zsolna író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója kiemelte: az interjúkötetből jól meg lehet érteni a kortárs irodalmi életet, sőt a kortárs közéletet is.

Fenyvesi Ottó költő, író, képzőművész, az egykor Petri verseit is közlő, újvidéki Új Symposion folyóirat korabeli szerkesztője úgy vélte: […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2023/06/05/petri-gyorgy-interjukotet-pim/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező

Halálának hírét a Magyar Filmakadémia jelentette be. A Magyar Művészeti Akadémia honlapján elérhető életrajza szerint András …