2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Csak észre kell venned… Tompos Kátyára emlékezünk legszebb dalaival

Hirdetés

Csak észre kell venned… Tompos Kátyára emlékezünk legszebb dalaival

Mint azt az Index megírta, Tompos Kátya hosszan tartó betegség után ma hajnalban meghalt. A színésznő operettmusical szakon végzett, a zene már gyerekkorától meghatározó volt az életében. 

Angolul, franciául, oroszul dalolt

Két lemezt adott ki, az elsőn, a Keresztül Európán címűn több dalt is énekelt anyanyelvén. Mint ismeretes, édesanyja orosz, így Kátya óvodás koráig sokkal jobban beszélt oroszul, mint magyarul. 

Volt egy franciás bája, kisugárzása, és imádta a sanzonok világát, nem véletlen hát, hogy többször merített francia dalokból. 

Hirdetés

De legalább ennyire imádta a roma muzsikát is, és ezekbe a nótákba bele tudta engedni minden energiáját. Nagy sikerrel játszott a Cigánykabaré című darabban is, ahol mindig hatalmas ovációval jutalmazták, amikor kiengedte a hangját. 

Több olyan feldolgozást is készített, amiben világslágereket ötvözött magyar dalokkal, mi több, verssel. Ilyen volt a With or without you című U2-dal társítása a Tavaszi szél vizet áraszttal, Kosztolányi Hajnali részegsége Jimi Hendrix Little wing című nótájával összeadva, vagy a Sej, elaludtam című népdal átúsztatása a Feeling good című Nina Simone-örökzöldbe. 

Menyegző másképpen

Bár Kátya életéből kimaradt az esküvő, a színpadon megélhette ezt. Ilyen pillanat volt, amikor Zorán koncertjének egyik vendégeként együtt elénekelték az Esküvő című dalt. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/M4ypWYOJyH0?si=ycD9KNuhSgYQYk65" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" […]A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/05/31/tompos-katya-legszebb-dalai/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Udvaros Dorottya visszatér a Katona József Színház színpadára

Udvaros Dorottya harminc év után vendégművészként visszatér a Katona József Színház színpadára – írja a …