2024. szeptember 8., vasárnapMa Regina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
2024.09.08. Regina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 421,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Baán László az egyetlen pályázó a Szépművészeti Múzeum élére

Hirdetés

Baán László az egyetlen pályázó a Szépművészeti Múzeum élére

Baán László jelenlegi főigazgató megbízatása a Szépművészeti Múzeum élén 2024. november 30-án lejár, ezért a Kulturális és Innovációs Minisztérium pályázatot írt ki a munkakör betöltésére. A főigazgatói pályázat beadásának határideje április 29. 17 óra volt, és információnk szerint egyedül a jelenlegi főigazgató jelentkezett a feladatra.

Húsz éve a múzeum élén

Baán László 2004 óta, vagyis húsz éve vezeti a Szépművészeti Múzeumot, még Hiller István szocialista miniszter nevezte ki, emellett a Liget Budapest miniszteri biztosa is. 2012-ben a Szépművészeti Múzeum újraegyesült a 1957-ben leválasztott Magyar Nemzeti Galériával, azóta Baán mindkettőnek a főigazgatója. 

Regnálása alatt lezajlott a Szépművészeti Múzeum történetének legátfogóbb, több mint három évig tartó rekonstrukciója,

Hirdetés

emellett nagy sikerű magyar és nemzetközi témájú kiállításoknak adott otthont mindkét kiállítóhely. Legutóbb a Renoir – A festő és modelljei című nagysikerű tárlat a párizsi Musée d’Orsay és a Musée de l’Orangerie együttműködésével valósult meg. Ha most újra Baán Lászlót nevezi ki Csák János kulturális és innovációs miniszter, amire nagy esély van, akkor immár negyedszázadot tölthet majd el a múzeum élén.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/04/30/szepmuveszeti-muzeum-foigazgatoi-palyazat-baan-laszlo/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ismét a Pink Floyd-slágereké lesz a főszerep a Várkert Bazárban

Szeptember 14-én újra Keep Floyding-koncert lesz a Várkert Bazárban. Az Into the Shining Sun című estén elhangzanak …