2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Azahriah olyan kritikát fogalmazott meg, amitől mindenki ledöbbent

Hirdetés

Azahriah olyan kritikát fogalmazott meg, amitől mindenki ledöbbent

2024. április 1-jén éjfélkor ismét bomba robbant, Azahriah ledobta a népre új klipjét és kislemezét. A cipoe névre keresztelt, ijesztően aktuális alkotás húsvéthétfőn – és bolondok napján – került fel a zene- és videómegosztókra.

Lassan kőbe van vésve, hogy ha magyar korképet (kórképet?) várunk Azahriah-tól, akkor jeles napokon remélhetjük a megjelenést: tavaly május 1-jén, a munka ünnepén jelent meg a Memento nagylemez, azon belül is az igen aktuális témákat boncolgató Four Moods 2, most pedig itt a cipoe, amely ugyanannyira, ha nem jobban vázolja fel a magyar valóságot, pláne olyan időszakban, amikor talán a megszokottnál is jobban felbolydult az ország és persze a közélet.

Már legutóbbi klipjével is meglepte a rajongóit, a kommentelők azonban ismét hitetlenkedve fogadták az alkotást.

Azahriah a Strand Fesztiválon 2023. augusztus 25-én

Hirdetés

Azahriah a Strand Fesztiválon 2023. augusztus 25-én

Fotó: Papajcsik Péter / Index

„Azt gondoltam a mariana.ároknál, hogy ez chillesebb album lesz, erre jön ez, és teljesen megváltozott a véleményem. Megint olyat húztál elő, amire lehet, sokunk nem is számított volna” – írta egy hozzászóló.

Nyíltan burkol

A rap mindig tökéletes eszközéül bizonyult a szókimondó, kritikus gondolkodásnak, az előadók emészthető, élvezetes formában fogalmazták meg a személyes (vagy éppen társadalmi és rendszerszintű) problémákat. A zene előnye pedig nagy kincs, pláne ha az előadó Azahriah, akinek a hangja – egyúttal üzenete – az ország legeldugottabb szegletébe is eljut.

Azahriah, aki az utóbbi hónapokban kicsit a közélet felé is nyitott, és égető témákban

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/zene/2024/04/01/azahriah-cipoe-husvet-husvethetfo-bolondok-napja-mucsi-zoltan-propaganda-kritika-magyarorszag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …