2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Antiszemita támadások érték az új James Bond-jelöltet

Hirdetés

Antiszemita támadások érték az új James Bond-jelöltet

A James Bond-rajongók egy része azt állítja, hogy bojkottálni fogják a következő filmet, ha Aaron Taylor-Johnson zsidó színész kapja meg a 007-es szerepét. A 33 éves brit színész a pletykák szerint már majdnem aláírta a szerződést, hogy Daniel Craig nyomdokaiba lépjen a 007-es szerepében, amikor antiszemita kommentek jelentek meg az interneten. A #BoycottJamesBond hashtaget is széles körben megosztották az X-en.

A rajongók a következőket írták a producereknek:

  • „Nagyon rossz időzítés, hogy Izrael népirtást követ el a Gázai övezetben. Szégyelljétek magatokat! Remélem, hogy a cégetek tönkremegy”;
  • „Bojkottáljuk a Bondot, szabadítsuk fel Palesztinát!”;
  • „Nem fogok jegyet venni egyik filmjükre sem. Mindet bojkottálni fogom”;
  • „#BoycottJamesBond – tegyük trenddé”.

A Community Security Trust, amely nyilvántartja az antiszemita incidenseket, azt mondta, hogy a zsidók a Hamász terrortámadásainak tavaly októberi izraeli megtorlása óta a hasonló támadások megugrásával szembesültek.

Aaron Taylor-Johnson egy interjúban nyilvánosan is zsidónak vallotta magát, amikor arról beszélt, hogy egy rajongó szerint egy divatos haszid zsidóra hasonlít: „Ez jó volt, mert nagyon göndör hajam van, és emellett zsidó vagyok.”

Hirdetés

A The Sun hétfőn arról számolt be, hogy a brit színésznek „hivatalosan is felajánlották a lehetőséget James Bond szerepére”, véget vetve ezzel a Daniel Craig utódjával kapcsolatos hónapok óta tartó találgatásoknak. Alig 24 órával később azonban a BBC pontot tett a mendemondák végére, és egy bennfentes produkciós szakember elárulta, hogy „nincs igazság a pletykákban”.

Az első jelentés szerint az üzlet már szinte megköttetett Aaron Taylor-Johnsonnal, a küszöbön állt, hogy hivatalosan is elfogadja élete szerepét, amivel a franchise 1962-es indulása óta a hetedik színész lett volna, aki eljátssza az ikonikus brit titkosügynököt.

Aaron Taylor-Johnson 2024. február 25-én

Aaron Taylor-Johnson 2024. február 25-én

Fotó: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images Hungary

Aaron Taylor-Johson a múlt héten reagált azokra a pletykákra, amelyek szerint James Bond bőrébe bújhat, és a Numero című lapnak nyilatkozva félénknek mutatkozott: „Bájosnak és csodálatosnak találom, hogy az emberek engem látnak ebben a szerepben. Ezt nagy bóknak veszem.”

Gyerekkorában kezdett el színészkedni, és karrierje azóta egyre csak ível felfelé, csak idén három nagyszabású filmes szerepléssel. Két BAFTA-díjra is jelölték, korábban pedig a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat nyerte el a Golden Globe-on az Éjszakai ragadozókértA gyilkos járat sztárja már egy ideje versenyben van a Bond szerepére, olyan A-listás jelöltek mellett, mint Tom Hardy, Henry Cavill és a közelmúltban Oscar-díjat nyert Cillian Murphy.

Tavaly októberben a Daily Mail felfedte, hogy Aaron Taylor-Jonson volt a „befutó” az ikonikus szerepre, míg az Oppenheimer rendezője, Christopher Nolan valószínűsítette, hogy ő lesz a franchise következő filmjének rendezője. A bennfentes így nyilatkozott:

Aaron Taylor-Johnson jelenleg a legfőbb favorit az ikonikus szerepre, ő Barbara Broccoli első számú választása – őt kell legyőzni.

Christopher Nolannel kapcsolatban hozzátették: „Rendkívül érdekelt abban, hogy valami egészen mást csináljon a franchise-zal. Ha a producerekkel sikerül elérnie, amit akar, akkor mindenben benne van.”

Korábban arról számoltak be, hogy az Oscar-díjas rendező a következő Bond-filmet az eredeti alapanyaggal megegyező, korhű darabként szeretné megrendezni – ezt korábban Quentin Tarantino rendező is szerette volna megvalósítani a Casino Royale-jal, de elutasították. A bennfentes azonban hozzátette: „Az, hogy Nolan érkezése befolyásolja-e Aaron Taylor-Johnson szereposztását, jelenleg szürke zóna – mivel nagyon megválogatja, hogy kivel dolgozik együtt.”

Christopher Nolan korábban már dolgozott együtt Aaron Taylor-Johsonnal a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2024/03/24/james-bond-foszereplo-aaron-taylor-johnson-bojkott-rajongok-zsido-antiszemitizmus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …