2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / Állótaps és brazil kismaci, Lara Fabian megbabonázta közönségét

Hirdetés

Állótaps és brazil kismaci, Lara Fabian megbabonázta közönségét

A díváknál gyakran felvetődik a kérdés, hogy méltó helyen vannak-e a teljesítményükhöz képest. Ez sokszor jogosan, alkalmanként irigységből, néha elismerésből fakad. Aki kedd este ellátogatott Lara Fabian koncertjére, az biztosan nem kételkedik abban, hogy ő jó helyen van. Nagyon jó helyen.

Lara Sophie Katy Crokaert, ismertebb nevén Lara Fabian belga–kanadai énekesnő 2024. április 30-án adott koncertet Budapesten, az MVM Dome-ban. A szőke világsztár legutóbb 2022-ben járt Magyarországon, akkor a Papp László Budapest Sportarénában mutatta meg kivételes tudását a közönségnek, előtte pedig 2016-ban tette tiszteletét nálunk.

Aki jegyet vált Fabian koncertjére, valószínűleg nem a pörgős, könnyed dalokat várja az estétől. A több nyelven előadott balladák inkább a lélekemelésről szólnak, mintsem a hangulatfokozásról. 

Hirdetés

Lara Fabian nevét az 1988-as Eurovíziós Dalfesztiválon ismerte meg a világ, akkor a 4. helyezést szerezte meg Croire című dalával. A versenyt ugyan Céline Dion nyerte Svájc színeiben, de az énekesnőnek nem volt oka csüggedni, ugyanis a vetélkedő után Európában sláger lett a kislemeze, amit mintegy 500 ezer példányban vásároltak meg. Azóta több lemeze is elérte az arany, a platina, sőt a dupla platina besorolást is az eladott darabszámok alapján. Jelenleg összesen már húszmilliónál is több eladott példánynál jár. 

Minimál, de lényeges

Az MVM Dome igyekszik színessé tenni idei koncertnaptárát. A Depeche Mode, Loreena McKennitt és Slash is fellépett a közelmúltban, most Lara Fabianon volt a sor. A koncertre kizárólag ülőjegyeket lehetett váltani, és bár nem volt telt ház, az összkép egyáltalán nem nézett ki. A közönség összetétele vegyes volt életkor szempontjából, de azt előre tudni lehetett, hogy a nézőtér nem a 30 év alattiaktól lesz hangos.

Kicsivel este nyolc óra után elsötétedett a színpad, és kezdetét vette a nagyjából 90 perces műsor. Az énekesnőt mindössze egy alapzenekar kísérte, azaz egy dobos, egy gitáros, egy basszusgitáros és egy zongorista, kiegészülve két vokalistával.



6

Galéria: Lara FabianFotó: Tövissi Bence / Index

Először a zongorista sétált fel a színpadra, majd egy rövid bevezető után megszólalt „a hang”. Olyannyira, hogy onnantól kezdve alig lehetett hallani valamit a billentyűből. Az első dalt, a Je m’arrêterai pas de t’aimer című szerzeményt ketten adták elő, a közönség pedig egyből tudta, hogy

  1. ez a koncert nem a látványról szól,
  2. a hangosítással ugyan lehetnek még bajok,
  3. ám egy egészen különleges élményben lesz részünk.

Állótaps és brazil kismaci

A pörgősebb, pop-rockosabb Alleluia alatt már a teljes brigád fent állt a színpadon, beindult a buli. A dal könnyed hangulatát nem ártott elraktározni magunkban, ugyanis ezt követően mintegy egy órán keresztül nagyívű, melankolikus dalok csendültek fel. A La différence előtt Lara Fabian egy néhány perces monológban kifejtette, hogy neki sem volt mindig könnyű élete, de a zene átsegítette őt mindenen.

Az erőszak, az igazságtalanság és a diszkrimináció ellen az egyedüli igaz fegyver a zene

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/01/lara-fabian-koncert-zene-dal-eurovizio-dij-opera/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …