2024. július 27., szombatMa Olga napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
2024.07.27. Olga Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 391,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 408,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A rendezőnek fogalma sincs, hol lehet az Oscar-díja

Hirdetés

A rendezőnek fogalma sincs, hol lehet az Oscar-díja

Egy friss interjúban az Oscar-díjas rendező elmondta, hogy ikertestvérével együtt töltötték az első húsz évet, és nagyon sok közös élményt szereztek. Míg George Miller a filmipart választotta, testvére, John ötven évig orvosként praktizált. Nagyon sokat beszélgettek, mindig tanult valami újat, amit később használni tudott. Testvére emberi viselkedéshez való hozzáállását kifejezetten szórakoztatónak, viccesnek és bölcsnek találta. Ezért szeret azóta is emberekkel dolgozni, mert számára ez mindig a diskurzusról szól.

Hol vannak az Oscarok?

George Miller a The Guardian kérdésére válaszolva elmesélte, hogy fogalma sincs, hol lehet a Táncoló talpakért kapott Oscar-díja. Feleségének, Margaret Sixelnek is van egy a Fury Roadért, de egyiket sem találják. Elmondása szerint az ő házuk így működik.

Az ausztrál rendezőhöz olyan filmek kötődnek, mint a Mad Max, Az eastwicki boszorkányok, a Lorenzo olaja vagy a Babe, amelyek apropóján összesen hatszor jelölték Oscarra, és mint fentebb írtuk, egyszer el is nyerte. Miller felidézte, hogy elsőként a Pinokkió című Disney-klasszikus gondolkodtatta el.

Hirdetés

Akkor különült el a fejében a „jó” és a „rossz”.

Úgy látja, volt valamiféle megváltás a történetben: a szülő vágyakozik, hogy gyermeke legyen, erre a bábu életre kel. Hatalmas történet volt a kísértésről. A gazdag bibliai allegória megragadt benne.

A kérdésre, hogy van-e olyan filmjelenet, amitől mindig elérzékenyül, így válaszolt: „A film címe: The Other Side of the Mountain. Van egy pillanat a végén, amikor a főszereplő nő apja telefonhívást kap, és nyilvánvalóan rossz híreket közölnek vele a lány vőlegényéről. Az apa mindent megtesz, hogy visszatartsa az érzelmeit, de amikor a lányára néz, ő pedig visszanéz rá, na akkor a közönség mindig zokogni kezd. Sosem felejtem el azt a jelenetet.”

Elmesélte, hogy a legrégebbi tulajdona egy […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/22/george-miller-rendezo-interju-film-mad-max-furiosa-oscar/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Olyan ételeket szolgálnak fel a Balaton partján, hogy csak nézünk

Minden rekordot megdöntve idén a Balatoni Kör által szervezett Év strandétele versenyre 40 étellel neveztek a balatoni …