2024. május 30., csütörtökMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
2024.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 388,00 Ft | USD: 359,00 Ft | CHF: 395,00 Ft
Kezdőlap / Kultúra / A legmagasabb terrorveszély alatt tartják meg az Eurovíziós Dalfesztivált

Hirdetés

A legmagasabb terrorveszély alatt tartják meg az Eurovíziós Dalfesztivált

Az Eurovíziós Dalfesztivál egy hete alatt 100 ezer látogatót várnak a Malmőbe. A BBC idézi Petra Stenkula malmői rendőrfőnököt, aki szerint az egész országban már most „négyes szintű terrorveszély van érvényben”.

A weboldal beszámolója szerint Malmőben az ország eddigi legnagyobb rendőri készültségére kerül sor, és egész Svédországból, valamint a szomszédos Dániából és Norvégiából is extra személyzetet vezényelnek a helyszínre.

A svéd rendőrök általában tűzfegyverrel rendelkeznek. A lap idéz egy svéd belső rendőrségi jelentést, amely az országot „az erőszakos dzsihadista csoportok kiemelt célpontjaként” jellemzi, és a zavargások, kibertámadások és műsorszórási zavarok kockázatát említi – írta meg a Deadline.

Hirdetés

A fesztivál helyszíne előtt komoly Izrael-ellenes tüntetések lesznek.

Izrael eurovíziós versenyzője, Eden Golan kénytelen volt megváltoztatni dalának szövegét és címét, miután az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége politikai jellegűnek ítélte az eredeti pályaművet.

Az év elején ezer svéd zenész írt alá egy nyílt levelet, amelyben Izrael kizárását sürgetik a versenyről, és az izraeli–gázai konfliktus mindkét résztvevőjét támogatták művészek.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kultur/2024/05/04/svedorszag-eurovizios-dalfesztival-terror-izraelben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Végre elkezdődhet a Szárnyas fejvadász-sorozat forgatása

A Szárnyas fejvadász 2099 sorozatot 2022 szeptemberében rendelte meg az Amazon. A Collider információi szerint a forgatás júniusban kezdődik …