2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Vlagyimir Putyin: Oroszország hiába van nehéz helyzetben, hadkészültségben áll

Hirdetés

Vlagyimir Putyin: Oroszország hiába van nehéz helyzetben, hadkészültségben áll

79. alkalommal tartották meg Oroszországban a győzelem napját, amikor országszerte megemlékeznek a Szovjetunió győzelméről a hitleri Németország felett.

A piros betűs ünnepnap a Putyin-rezsim identitásának az egyik legfontosabb napja, így a legnagyobb ünnepség ezúttal is Moszkvában a Vörös téren volt, ahol a nemrég ismét elnöknek beiktatott Vlagyimir Putyin felszólalása előtt katonai parádét tartottak, amin kilencezer katonát – köztük ezer olyan, akiket az ukrajnai háborúban is bevetettek – és 61 páncélos járműt vonultattak fel, ahogy a felvonulás előtt repülőgépek is elszálltak a Vörös tér felett.

Putyin beszéde ilyenkor nem kizárólag az oroszoknak, hanem az egész világnak szól, és csakúgy, mint tavaly, gondolatainak fő vonalát ismét az ukrajnai háború, illetve Oroszország és a nyugati országok közötti viszony adta, amivel az orosz elnök olvasata szerint már 2014, a Majdan téri tüntetéssorozat óta háborúban áll országa.

Hirdetés

Putyin beszédét azzal kezdte, hogy történelmi keretbe helyezte a mostani eseményt – olvasata szerint a győzelem napja minden generációt összeköt és e évtizedes hagyomány emlékezteti az oroszokat, hogy biztosítják Oroszország „szabad és biztonságos jövőjét”.

Az orosz elnök ezután azzal folytatta, hogy Oroszország jelenleg nehéz időszakon megy keresztül, de aláhúzta, hogy rajtuk múlik az anyaország jövője, amiért mindent meg fognak tenni.

Miközben a nyugati országok és az Oroszország közötti kapcsolatok történelmi mélységekben vannak, Putyin arról értekezett, hogy szerinte az „arrogáns nyugati elit” megfeledkezett a Szovjetunió döntő szerepéről a náci Németország legyőzésében, miközben olvasata szerint a nyugati országok épp egy globális konfliktust készítenek elő.

Tudjuk, mihez vezetnek az ilyen ambíciók. Oroszország mindent megtesz, hogy megakadályozza a globális […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/09/oroszorszag-ukrajna-vlagyimir-putyin-gyozelem-napja-moszkva-beszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …