2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Villámárvíz tombolt Szlovákiában, több épületet is elöntött a víz

Hirdetés

Villámárvíz tombolt Szlovákiában, több épületet is elöntött a víz

Több házat, kertet, egy közösségi házat és egy vendéglátóhelyet öntött el a víz Návojovce Partizánske, magyarul Simony városrészében szombaton egy 15 perces felhőszakadás után.

A veszélyhelyzet mellett harmadfokú árvízvédelmi készültséget hirdettek – jelentette be Jozef Božik, Partizánske polgármestere vasárnap, hozzátéve, hogy egy magáncéget is elöntött a víz, és a kerítésük egy része kidőlt. A városháza vezetője bejelentette, hogy a nap folyamán a város műszaki szolgálata megtisztítja a helyi utcákat és járdákat. 

A Návojovce feletti földek még mindig vetés nélkül maradtak, így a szakadó esőt semmi sem állította meg. A sár nagy részét a víz a száraz termőterületre húzta, és eltömítette. Ezt az okozta, hogy az árvíz beáramlását nem szabályozták megfelelően, és elöntötte Návojovce egy részét – magyarázta.

Hirdetés

A felhőszakadás Partizánske városi része felett szombat este történt. A polgármester nem tudta megbecsülni a kár mértékét, a városrészben válságstáb ülésezett. A tűzoltók és a lakosok segítettek a vihar következményeinek felszámolásában – írta a <a href="https://domov.sme.sk/c/23325862/privalovy-dazd-nemalo-co-zastavit-v-navojovciach-vytopilo-kulturny-dom-aj-krcmu.html" id="hyperlink_fcf9f8f5242096e310def8ce91edd731" rel="nofollow" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/05/szlovakia-simony-villamarviz-felhoszakadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …