2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Váratlanul eltűnt az agresszív orosz tervezet, amely aggodalmat keltett a NATO-országokban

Hirdetés

Váratlanul eltűnt az agresszív orosz tervezet, amely aggodalmat keltett a NATO-országokban

Eltűnt az orosz kormány honlapjáról az orosz védelmi minisztérium törvénytervezete a balti-tengeri szomszédos országokkal való határok egyoldalú megváltoztatásáról – számolt be róla a Reuters.

Ahogyan arról  az Index is beszámolt Svédország, Finnország és Litvánia is aggodalmának adott hangot amiatt, hogy Oroszország a Balti-tengeren kiterjesztheti területeit.

The Moscow Times szerint félelmük nem is alaptalan, hiszen egy védelmi minisztériumi dokumentumra hivatkozva azt állítják, hogy a Finn-öbölben és Kalinyingrád körüli területeket kíván belvizekké nyilvánítani a Kreml.

Hirdetés

A védelmi minisztérium hivatalos beadványában azt állította, hogy a határ 1985-ös szovjet mérése a 20. század közepén készült tengeri térképeket használta, és így nem felel meg teljesen a modernebb térképészeti koordinátáknak.

Mint a Reuters írja, az orosz kormány honlapjáról azóta lekerült az orosz védelmi minisztérium javaslata, amely zavart és aggodalmat keltett a NATO-tagországok, például Finnország, Svédország, Litvánia és Észtország körében.

Szerdán már csak egy üzenet jelent meg a feltöltött dokumentum helyén, amely így szól: „A tervezetet töröltük”. Magyarázat nem érkezett, az orosz védelmi minisztérium nem válaszolt a sajtó megkeresésére.

Az eredeti rendelettervezetből nem derült ki, hogy pontosan hogyan lehetne kiigazítani a határt, és hogy történt-e konzultáció a Balti-tengerrel szomszédos más […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/23/oroszorszag-vedelmi-miniszterum-torveny-javaslat-balti-tenger-honlap-eltunt-dokumentum/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ferenc pápa a mesterséges intelligenciáról egyeztetett a világ vezetőivel

A katolikus vezető helikopteren érkezett, majd amikor kiszállt „Még megvagyok, és látom, te is!” kiálltással …