2024. április 22., hétfőMa Csilla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2024.04.22. Csilla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 370,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Van egy város, ahol péntek óta tilos kimenniük az utcára a gyerekeknek

Hirdetés

Van egy város, ahol péntek óta tilos kimenniük az utcára a gyerekeknek

Egy ausztráliai város, Alice Springs kijárási tilalmat rendelt el a városban élő gyerekekre, olyan mértékben kell a fiatalkori bűnözéssel küzdeniük. A CNN beszámolója szerint a városban a héten azután szabadultak el az indulatok, hogy egy 18 éves fiú temetésén részt vevő gyászolók megtámadták a város legrégebbi kocsmáját, betörték az ablakokat és berúgták az ajtókat.  

Alice Springsben kedd este súlyos összecsapások voltak, mintegy 150 ember baltákkal, machetékkel és késekkel felfegyverkezve ment egymásnak – a hatóságok számára ez jelentette az utolsó cseppet a pohárban.

Elég volt. A gyerekek nincsenek biztonságban az utcákon

Hirdetés

– mondta Eva Lawler kormányfő szerdán, amikor bejelentette, hogy a központi üzleti negyedben két hétre kijárási tilalmat rendel el a gyerekek számára este 6 és reggel 6 óra között. Ha valakit mégis találnak az utcákon 18 éves kor alatt, azt haza- vagy biztonságos helyre viszik. 

A kijárási tilalom bevezetése óta egyébként viszonylagos nyugalom lett úrrá a városban, ám a vészhelyzeti intézkedések hatékonyságáról máris vita alakult ki, ugyanis sokan az összetett társadalmi problémákra adott gyors reakciónak tartják azokat. Egyes őslakos csoportok és vezetők támogatták az intézkedést, mások szerint azonban a helyi gyerekeknek támogatásra van szükségük, nem pedig még több rendőri intézkedésre egy olyan országban, ahol a büntethetőségi korhatár alacsony, és ahol az őslakos fiatalok körében magas a bebörtönzések aránya.

De mi történt Alice Springsben? 

A város tisztviselői szerint a keddi erőszakos cselekmények kiváltó oka három héttel korábbra vezethető vissza, amikor egy 18 éves helyi fiatal március 8-án hajnalban meghalt autóbalesetben, majd őslakos csoportok korábbi, mélyen gyökerező nézeteltérések miatt egymásnak támadtak. 

A helyi hírek – és a lent látható felvétel – szerint a fiatal férfi egy feltehetően lopott jármű ajtaján ült, amikor az AUTÓ egy kanyarban a feje tetejére fordult, és megtörtént a halálos baleset.

A tragédia – feltehetően nem minden előzmény nélkül – több helyi család közötti viszálykodáshoz vezetett. Nyolc ember elmenekült a helyszínről. Darren Clark, az Action for Alice nevű közösségi csoport alapítója elmondta, hogy a baleset után fiatalok kezdtek a városban randalírozni, ablakokat törtek be, majd megtámadták a Todd Tavern nevű jól ismert helyi szállodát és bárt. Az alapító szerint a csoport láthatóan bosszút akart állni a fiú haláláért. 

ALICE SPINGS: warning – disturbing video. Alice Springs is in a ma factory curfew yet this is […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/03/30/ausztralia-alice-springs-kijarasi-tilalom-bunozes-fiatalkoruak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kövér László: Brüsszeli diktatúra helyett szuverén nemzeti államokra van szüksége az EU-nak

Az európai nemzeti parlamentek közötti együttműködés legmagasabb fórumának számító, évente egyszer megrendezett eseményen 39 tagállami …