2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb rejtélyes haláleset történt a Boeing-ügyben

Hirdetés

Újabb rejtélyes haláleset történt a Boeing-ügyben

Meghalt egy Boeing-szivárogtatóként ismert férfi, aki azzal vádolta meg a cég egyik beszállítóját, hogy figyelmen kívül hagyta a Boeing 737 MAX utasszállító repülőgép gyártási hibáit – írja az Economx.hu.

Joshua Dean a Spirit AeroSystemsnek dolgozott, majd azt állította, hogy bosszúból elbocsátották, miután felhívta a figyelmet a cég kansasi üzemében uralkodó repülésbiztonsági problémákra. A Boeing beszállítója, a Spirit AeroSystems ellen azóta nyomoznak, hogy kiderült, felelősségük volt az Alaska Airlines 1282-es járatából menet közben kiszakadt ajtólap építésében.

A férfi vallomást tett a cég ellen indított részvényesi perben, emellett a Szövetségi Légiközlekedési Hatóságnál is panaszt nyújtott be. Állítása szerint súlyos minőségi hiányosságok vannak a Spirit AeroSystems gyártóüzemében. 

A 45 éves férfi teljesen egészséges volt, majd kedden egy gyors lefolyású rejtélyes fertőzésben meghalt.

Hirdetés

Dean édesanyja a közösségi médiában írt arról, hogy fia egy MRSA-fertőzés miatt tüdőgyulladást és agyvérzést kapott. A tragédia csaknem két hónappal azután történt, hogy a Boeing egy másik szivárogtatóját, John Barnettet is holtan találták. A 62 éves férfi szintén pereskedett a Boeing ellen. Állítása szerint szigorú megtorlást kapott, miután feltárta a Boeing 787 Dreamliner biztonsági problémáit. A dél-karolinai hatóságok szerint a férfi a tárgyalás után hirtelen öngyilkos lett. 

Sorozatos problémákat találnak a Boeingeknél

A cég járataival az elmúlt hetekben is rengeteg probléma volt. Április végén leszakadt a Delta Air Lines Los Angelesbe induló Boeing 767-es repülőgépének az egyik vészcsúszdája, míg előtte egy Dél-Afrikába tartó gép futóműve kirepült a helyéről menet közben. A Boeing azonban nem kommentálta az incidenst. Április elején pedig a vállalat egyik mérnöke közölte, hogy csaknem félezer gép lehet hibásan összerakva a Boeing Dreamliner gépeiből.

Március elején pont egy Dreamliner „<a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/03/boeing-ugy-halaleset-rejtelyes-szivarogtato-spirit-aerosystems-biztonsagi-problemak-repulgepek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …