2024. május 22., szerdaMa Júlia, Rita napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
2024.05.22. Júlia, Rita Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 390,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb jogsértéssel vádolja Magyarországot az antifa támadásokért elitélt olasz nő apja

Hirdetés

Újabb jogsértéssel vádolja Magyarországot az antifa támadásokért elitélt olasz nő apja

Roberto Salis kijelentései szerint lánya jelezte, hogy szavazási jogával kíván élni az EP-választásokon. A budapesti Gyorskocsi utcai börtönben azonban azt a választ kapta, hogy mivel külföldi állampolgár, nem tudják neki biztosítani a szavazás lehetőségét.

A tizenöt hónapja előzetes letartóztatásban levő nő Olaszország budapesti nagykövetét értesítette, megoldást sürgetve.

Az emberi jogok világos megsértése zajlik, amelyre az olasz kormánynak kell megoldást találnia

Hirdetés

– hangoztatta a nő apja, Roberto Salis.

Felhívását támogatja a Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége (AVS), amely Ilaria Salist listavezetőként jelölte a politikai formáció északnyugat-olaszországi választási körzeteiben. Az AVS közlése szerint az Olasz Baloldal (SI) vezetője, Nicola Fratoianni kedden, a Zöldek főtitkára, Angelo Bonelli jövő hétfőn látogatja meg Ilaria Salist a budapesti börtönben.

A bíróság március 28-án elvetette a védelem kérelmét azzal kapcsolatban, hogy a nő börtön helyett budapesti házi őrizetben tölthesse az előzetes letartóztatás idejét. Salis ügyvédei fellebbeztek, erre kedden születik döntés.

Az antifa aktivista nőt azzal vádolják, hogy társaival Budapesten utcai támadásokban vett részt, több esetben súlyos testi sérülést okozva.

Minden egy brutális támadássorozattal kezdődött

Mint ismert, tavaly februárban szervezett támadássorozat vette kezdetét Budapest utcáin. Az első incidens február 9-én, csütörtökön történt a belvárosi Fővám téren, ahol három lengyel állampolgárra támadt rá egy hét-nyolc fős banda: lerohanták, majd viperákkal és más eszközökkel ütni kezdték őket. A támadás egy percig tartott, a csoport tagjai ezután elfutottak a helyszínről. A három sértett közül ketten is súlyos, töréses sérülést szenvedtek.

A következő atrocitás másnap, február 10-én történt, akkor Gazdagréten egy magyar férfira rontottak rá hátulról. Ugyanazon a napon az esti órákban az V. kerületi Bank utcában egy magyar, az I. kerületben pedig egy német párt bántalmaztak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/14/ilaria-salis-jogsertes-szavazas-europai-parlamenti-valasztasok-budapest-antifa-tamadas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs több titok, az MTVA ismertette az EP-választási vita részleteit

Mint arról beszámoltunk, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Molnár Csaba, a DK–MSZP–Párbeszéd kampányfőnöke kedden délután posztolta …