2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb halálos légitámadás érte Rafahot és Gázavárost

Hirdetés

Újabb halálos légitámadás érte Rafahot és Gázavárost

A hírügynökséget tájékoztató egészségügyi források szerint Rafahban 16-an haltak meg, Gázavárosban pedig heten.

A Gázai övezeti háborúban, amelyet az övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista szervezet tavaly október 7-i terrortámadása váltott ki, Izrael légierejével az egyiptomi határon lévő Rafahot is már hónapok óta támadja, a szárazföldi támadással azonban hetek óta csak fenyegetőzik. A nyugati országok, köztük a legközelibb szövetségese, az Egyesült Államok többször is arra kérték Izraelt, hogy szárazföldi erőkkel ne hatoljon be a városba.

Rafahban a háború előtt körülbelül 280 ezren éltek, de a harcok miatt az övezet többi részéből oda menekültekkel együtt már több mint 1,5 millióan zsúfolódnak össze a városban.

Hirdetés

A tervek szerint hétfőn ismét Kairóba utazik a Hamász küldöttsége, és közvetetten tárgyal Izrael legújabb tűzszüneti és túszcserejavaslatáról. Utóbbi lényege, hogy a Hamász milyen feltételekkel engedné szabadon azt a 133 izraelit, akit még mindig túszul fogva tart.

A dél-izraeli települések elleni október 7-i támadásban a palesztin fegyveresek 253 embert hurcoltak el túsznak a Gázai övezetbe, egy részüket egy korábbi túszcsere-megállapodás keretében szabadon engedték. A kairói tárgyalásokon, mint eddig is, Katar és Egyiptom a közvetítő.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

<a class="book_index_btn" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/29/izrael-palesztina-gazai-ovezet-rafah-legitamadas-terror/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Keleten vagy nyugaton vannak Magyarország szövetségesei?

A héten tartott közös konferenciát a Political Capital magyar és a GLOBSEC nemzetközi politikai think-tank …