2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Újabb Boeing-botrány, leszakadt egy gép vészcsúszdája

Hirdetés

Újabb Boeing-botrány, leszakadt egy gép vészcsúszdája

A Delta Air Lines 520-as számú járata a New York-i Kennedy nemzetközi repülőtérről indult Los Angeles felé pénteken, amikor probléma adódott a repülőgép jobb szárnyánál rögzített vészkijárati csúszdájával. 

A személyzet tagjai szokatlan hangot is észleltek a szárny közelében – közölte a Delta Air Lines, hozzátéve, hogy a pilóták azonnal jelentették az esetet a légiforgalmi irányítóknak, majd a járat visszatért a Kennedyre és biztonságosan leszállt. A légitársaság közölte azt is, hogy

 a repülőgép vészkijárati csúszdája „levált a gépről”.

Hirdetés

The New York Times beszámolója szerint az 1990-ben gyártott Boeing 767-est a Delta kivonta a forgalomból és kivizsgálja, hogy pontosan mi okozhatta a problémát. Egyelőre azt sem tudták megmondani, hogy hová zuhant a csúszda.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) is közölte pénteken, hogy kivizsgálja az esetet. „A járat, amelynek a tervek szerint 7:15-kor kellett volna felszállnia, 8:35-kor tért vissza a repülőtérre, miután a személyzet jelentette a problémát – írta közleményében az FAA pénteken. A 176 utas egy másik géppel utazott Los Angelesbe.

A Boeing azonban hárítja a felelősséget: a cég szóvivője a Deltához irányította a pénteken a géppel kapcsolatos megkereséseket. Korábban is előfordult már, hogy vészcsúszdák potyogtak az égből. Tavaly júliusban az United Airlines által üzemeltetett repülőgép vészcsúszdája egy házba zuhant a chicagói O’Hare repülőtér közelében. 2019-ben egy Delta-gépből származó csúszda esett egy massachusettsi udvarra.

Sorozatos problémák a Boeingnél

Csupán néhány napja írtunk arról, hogy egy Dél-Afrikába tartó gép futóműve repült ki a helyéről menet közben, így kényszerleszállást hajtottak végre a pilóták. A Boeing azonban nem kommentálta az incidenst. A hónap elején pedig a vállalat egyik mérnöke közölte, hogy csaknem félezer gép lehet hibásan összerakva a Boeing Dreamliner gépeiből, mert hiányosan vagy nem jól rakták őket össze. 

Március elején pont egy Dreamliner „műszaki hibája” miatt sérült meg több tucat ember – amelyre a cég is reagált még akkor –, március végén egy Boeing 727-es <a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/04/29/boeing-kenyszerleszallas-new-york-egyesult-allamok-delta-airlines-repulogep/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …