2024. május 25., szombatMa Orbán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
2024.05.25. Orbán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 385,00 Ft | USD: 356,00 Ft | CHF: 389,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Tovább durvul a helyzet, a Hamász rakétákkal támadta az egyik izraeli határátkelőt

Hirdetés

Tovább durvul a helyzet, a Hamász rakétákkal támadta az egyik izraeli határátkelőt

Izrael lezárta a Kerem Shalom átkelőt a Gázai övezetben, miután a Hamász rakétákat lőtt ki az övezetből. Legalább 10 ember megsérült, néhányan súlyosan. Az átkelő egyike azon kevés útvonalnak, amelyen humanitárius segélyt lehet eljuttatni Gázába – jelentette az izraeli média a BBC szerint.

A támadásra akkor került sor, amikor egyiptomi közvetítők tárgyalásokat folytattak a tűzszünet – és az izraeli túszok szabadon bocsátása – érdekében. Izrael közölte, hogy nem fogadja el a Hamász követeléseit a gázai háború befejezésére.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szerint 10 lövedéket lőttek ki a Gázai övezet déli részén lévő Rafah átkelő közelében lévő területről, amely körülbelül 3,6 kilométerre van Kerem Shalomtól.

Hirdetés

Az IDF szerint a lövések egy olyan helyről érkeztek, amely mintegy 350 méterre volt egy civil menedékhelytől, és „újabb egyértelmű példája annak, hogy a Hamász terrorszervezet szisztematikusan kihasználja a humanitárius létesítményeket és tereket a terrorszükségleteire, miközben a civil lakosságot emberi pajzsként használja”.

Az izraeli vadászgépek ezután csapást mértek a kilövőállásra, ahonnan kilőtték őket, és egy másik, a közelben lévő katonai építményre.

Izrael továbbra is folytatja a háborút

Ahogy arról az Index is beszámolt, Joe Biden amerikai elnök és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök telefonbeszélgetést folytatott a hétvégén, amelyben a Fehér Ház szerint a humanitárius segélyek Gázába történő szállításának növeléséről és egy esetleges rafahi katonai művelet terveiről tárgyaltak.

Izrael semmilyen körülmények között nem fog beleegyezni a háború befejezésébe egy olyan megállapodás részeként, amely az elraboltjaink szabadon bocsátásáról szól

– mondta egy izraeli tisztviselő szombat reggel az ABC Newsnak.

„A hadsereg be fog vonulni Rafahba, és megsemmisíti az ott megmaradt Hamász-zászlóaljakat – <a href="https://dex.hu/x.php?id=index_kulfold_cikklink&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2024%2F05%2F04%2Fterror-izraelben-hamasz-izrael-gazai-ovezet-beketargyalasok-tuzszunet%2F" id="hyperlink_c5e02f63d26e6966d499ad617a03c1ba" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2024/05/05/izrael-palesztin-konfliktus-gaza-raketa-tamadas-hamasz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új ópiumtermelő nagyhatalom született, és a világ semmit sem tehet

Hatalomátvételüket követően a tálibok ismét betiltották a máktermesztést az addig a világpiac fő exportőrének számító …